MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

01.jpg
Jumping Indoor Maastricht, dat dit jaar gehouden wordt van 23 tot en met 25 november, heeft van de Wereldbond FEI de vier sterren status gekregen en presenteert ook voor het eerst een World Cup Mennen, de enige in Nederland. Naast de vier sterren wedstrijden worden er ook nog 1* rubrieken georganiseerd voor de springruiters.

Programma
Hoogtepunten tijdens deze editie in het MECC zijn de wereldbeker mennen kwalificatie op vrijdag- en zaterdagavond en de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht op zondagmiddag. De overwinning in de Longines Trophy is de laatste jaren een Belgische familieaangelegenheid. In 2016 wist Nicola Philippaerts de winst op zijn naam te schrijven met H&M Zilverstar T en vorig jaar was het zijn tweelingbroer Olivier met H&M Legend of Love die als snelste over de streep kwam in de barrage. De familie is weer gebrand om de titel binnen te halen dit jaar.
Alle dagen zijn gevuld met internationale springwedstrijden (1 en 4*), een euregio wedstrijd voor pony’s en de traditionele Jimmy Ochtend wordt nu de Jimmy Middag op zaterdag.
Er is op vrijdag en zaterdag volop entertainment in het promodorp na het wedstrijdprogramma. Op vrijdagavond treedt o.a. de Belgische zangeres Belle Perez op.

Ambassadrice
De bekende Maastrichtse amazone Lisa Nooren is toegetreden als ambassadrice van JIM. Lisa, die vorig jaar nog een mooie derde plaats behaalde in de Longines Trophy, 'Ik ben trots dat wij in het zuiden een van de meest elegante indoor concoursen ter wereld hebben! JIM is een aanwinst voor de groeiende internationale interesse in de paardensport in de Provincie. Gedurende het hele weekend wordt door de organisatie aan ieder detail gedacht en dit zorgt voor een fantastische totaal beleving voor de ruiters zowel als het publiek. Het is absoluut een van de jaarlijkse highlights op mijn wedstrijd-kalender!’ 

Kaartverkoop
Op woensdag 5 september gaat de kaartverkoop van start. Tickets zijn te bestellen via http://www.jumpingindoormaastricht.com/kaarten