MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Vorig jaar won de Belgische topruiter Olivier Philippaerts het hoofdnummer van Jumping Indoor Maastricht, de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Hij was toen blij verrast met de overwinning. “Ik was nog herstellende van een val tijdens het EK in Gothenburg waarbij mijn schouder uit de kom schoot en het was de eerste grote wedstrijd voor H&M Legend of Love na twee maanden.”

Olivier, die net iets later werd geboren dan zijn tweelingbroer Nicola, komt graag terug naar Maastricht. “Mijn broer won in 2016 de Longines Trophy en mijn vader Ludo heeft hier ook vaak deelgenomen. We kwamen hier dus al als kind.” Of hij H&M Legend of Love dit jaar in Maastricht zal starten hangt van haar vorm af. “Het is nog ver weg, we moeten afwachten of ze in vorm is. Ze heeft een goed outdoor seizoen achter de rug.”

De ruiter uit Gruitrode, waar hij samen met zijn vader en broers Nicola, Thibault en Anthony een trainings- en handelsstal runt, hoopt zich dit jaar te kunnen kwalificeren voor de Wereldbeker Finale in Gothenburg in 2019. Dit jaar eindigde hij op een mooie vijfde plaats in de Finale in Parijs. “Ik zou graag een mooie prestatie neerzetten in het land van mijn sponsor.”