MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
JIM opent met scholenochtend
Jumping Indoor Maastricht werd vrijdagochtend geopend met het scholenprogramma aangeboden door de Provincie Limburg en Maastricht Sport. Leerlingen van basisscholen uit Maastricht en omstreken kregen een educatief programma aangeboden waarin zij kennis konden maken met het paard en alles daaromheen.

Het programma bevatte onder meer een uitleg over de verschillende rassen en bewegingen door Dr Horsmans die zijn eigen Friese paarden hiervoor had meegenomen. Lisa Nooren en Marlies van Baalen gaven een demonstratie over de spring- en dressuursport. Bij het springen werd de uitleg verzorgd door Lisa’s vader Henk Nooren. De voltigeersport werd ook gedemonstreerd door voltigevereniging De Witte Gheyt uit Odiliapeel. Het populaire Westernriding werd voorgesteld door Santino Hagenbeck en Sophie Eyck van Stal Hagenbeck uit Wijnandsrade.

De Fransman Jean François Pignon gaf een spectaculaire show met zijn paarden en zal tijdens JIM elke dag een optreden verzorgen: vrijdagavond, zaterdagmiddag en –avond en zondagmiddag.

Provincie Limburg: www.limburg.nl
Maastricht Sport: www.maastrichtsport.nl