MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
Marlies van Baalen wint Prix St Georges
De eerste dressuurproef op vrijdagochtend, de Prix St Georges, werd gewonnen door Marlies van Baalen met haar donkerbruine 10-jarige KWPN-hengst Zinidi (v. Gribaldi). De combinatie kreeg de mooie ronde score van 70.000% van de jury, die bestond uit Ulrike Nivelle uit Duitsland, Jacques Van Daele uit België en het Nederlandse internationale jurylid Ghislain Fouarge.

De volgende drie plaatsen gingen ook naar Nederland. De tweede plaats ging naar de Limburgse amazone Kyra Klinkers die voor eigen publiek 69.737% scoorde met Whoopydoo, een 11-jarige KWPN ruin van Lord Sinclair. Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees eindigden op een gedeelde derde plaats met 68.509%. Diederik van Silfhout, die bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen een bronzen medaille won met het Nederlandse dressuurteam, had de 10-jarige KWPN ruin Zep (v. OO Seven) meegenomen naar Maastricht. Madeleine reed de nog jonge, zevenjarige Cennin (KWPN, v. Vivaldi). Beste buitenlandse combinatie was de Brit Charles Hutton met de Deens gefokte Douglas IV (v. Diamond Hit) op een vijfde plaats met een score van 67.544%.

Jurylid Ghislain Fouarge zei na afloop “we hebben een paar hele goede proeven en jonge paarden gezien. In de proef zaten bekende ruiters en amazones met nog redelijk onbekende paarden. Een paar sprongen eruit, Zinidi van Marlies, maar ook Cennin van Madeleine en Sir Donnerhall II Old van de Spaanse Morgan Barbançon. Allemaal jonge paarden met talent en toekomstmogelijkheden. Dit soort wedstrijden zoals hier in Maastricht zijn geweldig voor jonge dressuurpaarden die nog ervaring op moeten doen.“

Volledige uitslag: http://eventcontent.hippoonline.de/970/sta_erg/08_ergNED.htm?style=longines

Marlies van Baalen: www.dressuurstalvanbaalen.nl / www.facebook.com/marlies.vanbaalen