MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

04.jpg
Fieke Houwen en Nadine Krause winnaars dressuurochtend
Fieke Houwen uit Venray won op zaterdagochtend de Euregio dressuurwedstrijd klasse Z2, de Marli Hommel Art Prijs met haar 6-jarige ruin Spielbergs Cartier (Spielberg x Jazz). Fieke scoorde 7.625% met haar Kür op Muziek. Vorig jaar eindigde zij als 2e in deze zelfde rubriek met Be Special, één van haar andere paarden.

In het dagelijkse leven is Fieke radiologisch laborante bij het VieCurie ziekenhuis. De tweede plaats ging naar professional Leonie Nijskens uit Merlick en de zevenjarige ruin Crespo met een score va 68.917%. De derde plaats was voor nog een Nederlandse combinatie: Lysanne Lucassen uit Ulestraten. Zij kreeg voor haar Kür met haar 16-jarige ruin Genzon’s Lucky 68.583% van de jury.

NadineKrause14L6015Na de paarden was het de beurt aan de pony’s om hun Kür op Muziek te rijden in de Euregio Cup. In dze rubriek waren de amazones uit buurland Duitsland oppermachtig. De overwinning ging naar Nadine Krause met haar mooie pony Danilo. De jury gaf deze combinatie 76.917%. Nadine heeft al vele successen behaald met Danilo. Vorig jaar en dit jaar won zijn teamgoud tijdens de Europese Kampioenschappen voor Pony’s (2013 – Arezzo; 2014 – Millstreet). De tweede plaats was voor Kim Burschik en Now and Forever Feivel met 75.542%. Beste Nederlandse combinatie was de 15-jarige Eveline Bos uit Weert met H. Media’s Valentino (73.083%) op een derde plaats.

Volledige uitslag Z2 Marli Hommel Art Prijs: http://eventcontent.hippoonline.de/970/docs/ergN2.pdf

Volledige uitslag Euregio Cup: http://eventcontent.hippoonline.de/970/sta_erg/N3_ergNED.htm?style=longines

Fieke Houwen: www.joshouwen.nl/ / www.facebook.com/fieke.houwen

Marli Hommel: www.marlihommel.com / www.facebook.com/marlihommelart