MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

Bestel uw tickets
01.jpg
Hans-Dieter Dreher wint Longines Trophy
De Duitser Hans-Dieter Dreher reed als laatste ruiter in de barrage naar de winst door de snelle tijd van de Amerikaanse Lauren Hough te kloppen. Super was toch de prestatie van Rabo Talententeamlid Lisa Nooren, ‘the talk of the town’ in Maastricht.

Het was een prachtige wedstrijd waarin Dreher won met Colore. “Het is een echte vechter”, lachte de Duitser. Hij complimenteerde de organisatie ook met het evenement, "het is een prachtig evenement en ik  hoop dat ik volgende jaar weer terug mag komen."
De Amerikaanse Lauren Hough was tevreden met haar tweede plaats. “Mijn paard Ohlala liep hier pas weer de eerste wedstrijd na een korte wedstrijdpauze sinds Barcelona, eind september. Zelf heb ik mijn knie geblesseerd. Maar volgend jaar na de Spelen in Rio laat ik me daaraan behandelen. Dat is mijn doel met Ohlala."
Het venijn zat hem voor de zes Nederlanders dus in de barrage van de  Longines Grote Prijs van Maastricht in de staart. Lauren Hough en daarna Hans- Dieter Dreher zorgden ervoor dat het geen Oranje-feestje werd. Maar het was toch vooral het feestje van Lisa Nooren. De dochter van oud-international en toptrainer Henk Nooren reed als eerste deelnemer een sublieme ronde. Dat herhaalde de 18-jarige in de barrage met een welhaast perfecte rit. Het duurde tot de voorlaatste starter Hough tot Lisa’s resultaat verbeterd werd. “Dit is heel mooi”, glunderde Lisa Nooren. “Ik moest als eerste toch wel risico’s nemen. Je probeert het toch, hè.”
VDL Groep Sebech d’Ha waarmee Lisa deze fantastische prestatie behaalde is pas negen jaar oud. “Ik rijd hem nu twee jaar. We hebben een hele goede band. Ik ken hem van binnen en buiten.” Lisa heeft veel aan de steun van haar vader Henk Nooren. “Vooral op de belangrijke momenten is hij er voor me. Hij heeft oog voor detail en hij maakt me heel rustig. Ik moest vandaag als eerste starten. Vooraf bespreken we samen het parcours. Dat doe ik daarna nog 100 keer in mijn hoofd.”

Volledige uitslag: http://eventcontent.hippoonline.de/1100/sta_erg/08_ergNED.htm?style=longines

Dreher HD MAAS15L34504