MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
De eerste springruiters en -amazones hebben zich inmiddels aangemeld voor het internationale topevenement Jumping Indoor Maastricht dat gehouden zal worden van 11 t/m 13 november. Nagenoeg de gehele Nederlandse top, onder aanvoering van Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zal aanwezig zijn in het MECC in Maastricht, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Limburgs talent

Onder het Nederlandse deelnemersveld bevinden zich ook drie jonge zeer talentvolle Limburgse ruiters zoals Lisa Nooren. De 19-jarige Lisa wist vorig jaar een derde plaats te bereiken in de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Dit jaar was de amazone ook zeer succesvol. Zij won individueel en team zilver tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Millstreet, Ierland. Onlangs won zij de Grote Prijs van CSI3* Donaueschingen in Duitsland.

De 17-jarige Sanne Thijssen, dochter van de internationale springruiter Leon Thijssen, uit Baarlo heeft ook al aardig wat successen gehad dit jaar. Zo was zij de jongste winnares ooit van de Derby van Eindhoven en won zij, samen met Lisa Nooren, een zilveren teammedaille op het EK Young Riders. Individueel greep ze net naast een medaille en moest genoegen nemen met een vierde plaats. Sanne won de Grote Prijzen van CSI3* Bonheiden en CSI2* Mijas.

Michel Hendrix uit Kessel maakt uiteraard ook deel uit van de sterke Limburgse afvaardiging. Michel won onlangs de Grote Prijs van CSI4* Zandhoven en eerder dit jaar de GP van CSI4* Arnhem. In september maakte hij zijn debuut in de Grote Prijs van het prestigieuze CSIO5* Spruce Meadows en eindigde op een fantastische negende plaats.