MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

De internationale dressuurwedstrijden tijdens Jumping Indoor Maastricht (11-13 november ) zullen garant staan voor spannende en dressuursport op hoog niveau. Het deelnemersveld mag gezien worden met een sterke Nederlandse delegatie.

De Olympiërs Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud voeren de lijst van Nederlandse deelnemers aan. De 28-jarige Diederik (Lunteren) maakte dit jaar zijn debuut op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en behaalde daar een mooie 11e plaats met zijn 11-jarige KWPN hengst Arlando N.O.P. In 2015 won hij de gouden medaille met het Nederlandse dressuurteam tijdens het EK in Aachen. Hij neemt zijn crack Arlando mee naar Maastricht.
Hans Peter Minderhoud, dit jaar winnaar van de Wereldbeker Finale in Gothenburg, reist met Glock’s Flirt of Glock’s Romanov naar het MECC. De veelvoudig medaillewinnaar was de beste Nederlander in Rio de Janeiro met een 9e plaats.
De heren krijgen gezelschap van Patrick van der Meer (Zippo / Sir Fashion), Danielle Heijkoop (Badari), Marlies van Baalen (Zinidi), Marieke van der Putten (Zingaro Apple) en de Limburgse dressuuramazone Jeannette Haazen (Dabanos D'04).

Vanuit het buitenland heeft o.a. Isabell Werth al toegezegd om naar Maastricht te komen. De populaire Duitse amazone won dit jaar een individuele zilveren medaille en team goud bij de Olympische Spelen in Rio. In totaal won zij 10 Olympische medailles.

Het publiek kan genieten van topdressuur op vrijdag 11 november tijdens de Vian Prijs, Grand Prix en op zaterdag 12 november een uitgebreid dressuurprogramma met naast de Grand Prix Spécial en de Kür Vian Prijs nog een Pas de Deux wedstrijd op Grand Prix niveau met vele Limburgse ruiters aan de start.