MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
Jumping Indoor Maastricht, dat van 11 tot en met 13 november gehouden wordt in het MECC in Maastricht, presenteert een mooie deelnemerslijst voor de springwedstrijden met grote kampioenen, maar ook met namen van hun mogelijke opvolgers. Deze jonge talentvolle ruiters en amazones zijn allemaal de kinderen van bekende ruiters. De tweede generatie rukt dus op.

Drie ruiters van het Nederlandse WK, EK en Olympische springteam zullen in Maastricht aan de start verschijnen: Jeroen Dubbeldam met zijn super crack SFN Zenith N.O.P. , Maikel van der Vleuten, die in 2013 en 2014 de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht op zijn naam schreef en Jur Vrieling. Deze toppers krijgen o.a. versterking van de regerend Nederlands Kampioen Frank Schuttert, Wout-Jan van der Schans en VDL ruiter Leopold van Asten.

De Duitser Hans Dieter Dreher, de winnaar van de Longines Trophy van 2015, zal ook dit jaar weer aantreden in het MECC samen met zijn landgenoten Markus Beerbaum, winnaar van de Grote Prijs van Maastricht in 1998, en Holger Hetzel.

De leider in het tussenklassement van de wereldbeker springen, de Zwitser Romain Duguet, komt ook naar Maastricht. De 36-jarige ruiter uit Gümligen won in 2015 de bronzen medaille met het Zwitserse team tijdens de Europese Kampioenschappen in Aken. Nationaal Kampioen en tweede in het wereldbekerklassement, Pieter Devos, zal de Belgische kleuren verdedigen.

De USA wordt vertegenwoordigd door maar liefst vijf ruiters aangevoerd door Reed Kessler. De 22-jarige amazone runt Kessler Show Stables die gevestigd is in drie locaties: Lexington, KY, Wellington, FL en in Nederland, in het Limburgse Guttecoven. Zij rijdt dus een halve ’thuiswedstrijd ’. Reed rijdt overwegend wedstrijden in Europa.

Tweede generatie

Opvallend veel ‘kinderen’ van bekende ruiters komen tijdens Jumping Indoor Maastricht aan de start. Zo zullen Lisa Nooren, Timothy en Michel Hendrix en Sanne Thijssen, waarvan vader Leon ook op de deelnemerslijst staat, naar het MECC afreizen. Uit België komt Nicola Philippaerts en William zal de eer van de familie Whitaker hooghouden.

De volledige deelnemerslijst.