MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

05.jpg
De vrijdagavond werd afgesloten met de VDL Groep Prijs, een tabel A, 1.50m, met barrage en kwalificatie voor de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht. Van de 43 combinaties kwamen er 13 terug in de barrage die op spectaculaire wijze werd gewonnen door de Fransman Julien Epaillard.
De Amerikaan Wilton Porter moest als eerste een tijd neerzetten en reed een zeer gecontroleerde en snelle ronde in 36.50 seconden met de 10-jarige Holsteiner hengst Caletto Cabana (Cassini I x Capecanaveral). Daarna was het de beurt aan Wout-Jan van der Schans, Lisa Nooren en Albert Zoer maar zij slaagden er niet in deze tijd te verbeteren tot Frank Schuttert de klok wist te stoppen op 36.37 met Chianti’s Champion (Westf., Champion du Lys). Erg lang kon Schuttert niet van zijn leiding genieten want Julien Epaillard was de volgende in de ring. Epaillard gaf vol gas en stuurde zijn 13-jarige Holsteiner ruin Cristallo A LM (Casall x Corofino) in een zeer hoog tempo door het parcours met als eindresultaat 32.61. De Spanjaard Manuel Fernandez Saro was daarna de enige die nog foutloos wist te blijven. Hij zette met zijn 13-jarige Westfaalse ruin Cannavaro 9 (Cornet Obolensky x Florestan I) een tijd neer van 35.39 seconden en dat bleek goed voor een tweede plaats.

Volledige uitslag