MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

04.jpg
De Duitse ruiter Carsten Lux won op zaterdag de Euregio wedstrijd, de Stal Hendrix Prijs, met de negenjarige merrie Amigo LS (Zang, Asca Z x Almox Prints). De 39-jarige ruiter uit Gangelt was de snelste, 34.37, in de barrage die vijf combinaties telde. Lux, die in het dagelijkse leven hoefsmid is, heeft de merrie zelf gefokt en opgeleid. De moeder en grootmoeder van Amigo LS waren eigendom van zijn ouders en Carsten heeft op de grootmoeder leren paardrijden.

De tweede plaats ging naar Sabrina Busch met de 19-jarige Ruben (Landwind II x Marconi). Sabrina, die in het Duitse Geilenkirchen woont, bleef ook foutloos in 34.70 seconden. De derde plaats ging naar de Nederlander Teun Vestjens die met de zevenjarige merrie Fiwalda in 37.19 over de streep ging. Vestjens presteert altijd goed tijdens Jumping Indoor Maastricht. In 2014 en 2015 won hij de Euregio wedstrijd in het MECC.

Kaat Pluymers (NED) eindigde op de vierde plek met Cheyenne van de Berkenen Z (Zang, Cadencee van ’t Gelutt Z x Vidoux de la Mance) gevolgd door Joris Geenen (BEL) met Kioto van het Simsehof (BWP, Thunder van de Zuuthoeve x Non Stop) met ieder acht strafpunten.

Volledige uitslag