MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

01.jpg
Vandaag werd door de wereldbond FEI (Fédération Equestre Internationale) de lijst met kwalificatiewedstrijden voor de FEI Driving World Cup bekend gemaakt. De organisatie van Jumping Indoor Maastricht is blij wederom onderdeel uit te maken van deze wereldbeker.

Vorig jaar werd tijdens JIM de wereldbekerkwalificatie voor het eerst weer in Nederland gehouden na een afwezigheid van tien jaar. Het werd een enorm succes en de wedstrijden trokken veel publiek. Winnaar werd de Nederlandse topper Koos de Ronde. De Ronde reageert verheugd dat Jumping Indoor Maastricht dit jaar weer een World Cup wedstrijd zal organiseren. "De wedstrijd in het MECC was  gaaf, ook mijn aanwezige collega-rijders waren zeer enthousiast. Ik kijk uit om weer naar Maastricht te komen.”

De beste vierspanrijders ter wereld zullen dit jaar op vrijdagavond 8 november en zaterdag 9 november te zien zijn in het MECC in Maastricht.

Overzicht kwalificatiewedstrijden FEI Driving World Cup 2019/2020:
Lyon (FRA) / 30 oktober-3 november 2019
Maastricht (NED) / 8-10 november 2019
Stuttgart (GER) / 13-17 november 2019
Stockholm (SWE) / 28 november-1 december 2019
Budapest (HUN) / 30 november-1 december 2019
Geneva (SUI) / 12-15 december 2019
London (GBR) / 16-22 december 2019
Mechelen (BEL) / 26-30 december 2019
Leipzig (GER) / 16-19 januari 2020
Finale: Bordeaux (FRA) / 4-7 februari 2020
Geniet nog een keer na met de aftermovie van Jumping Indoor Maastricht 2018!

Na een zinderende barrage mocht de Ierse topruiter Bertram Allen zich winnaar noemen van de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Gerco Schröder eindigde op de tweede plaats met de grote schimmel Glock’s Cognac Champblanc.

De jongste deelnemer van JIM won vanochtend de Small Tour Finale, de Marli Hommel Art Prix: de 13-jarige Emma Bocken uit Weert.

Koos de Ronde zorgde vanavond in het MECC voor een schitterende afsluiting van de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Maastricht.

De tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht, de Van Mossel Prix, werd op grandioze wijze gewonnen door de Nederlander Willem Greve

De Ierse topruiter Bertram Allen won op zaterdagmiddag op overtuigende wijze de Limburg Prix, een progressief met joker met hindernissen tot 1.45m.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de jeugd. Ponyspringen, Sinterklaas, Stuntpieten en nog veel meer passeerde de revue.

Zaterdagochtend was het weer Bart Haselbekke die de rest van het deelnemersveld te snel af was in de CSI1* Big Tour wedstrijd (Tabel A direct op tijd 1.30m).

Boyd Exell heeft tijdens de eerste editie van de Wereldbeker vierspannen op Jumping Indoor Maastricht zijn eerste slag geslagen. De vijfvoudig Wereldkampioen bleef vanavond in het drukbezochte MECC IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor in de eerste wedstrijd.

Veertien combinaties wisten op vrijdagavond door te dringen tot de barrage van de VDL Groep Prijs, een kwalificatie voor de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht van zondagmiddag.

Op vrijdagmiddag kwamen de 4* combinaties voor het eerst aan de start in de mooie arena in het MECC. De overwinning in De Limburger Prijs,