MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

05.jpg
De Duitse amazone Laura Klaphake won onlangs bij de Wereldruiterspelen de zilveren teammedaille met Catch Me If You Can. Het waren haar eerste Wereldkampioenschappen en ze was ontzettend blij met dit resultaat.

De 24-jarige amazone uit Steinfeld zat al op een paard voordat ze echt kon lopen. Dat is niet echt verrassend, haar familie was ook zeer actief betrokken bij de paardensport. Haar vader Joseph werkte als sales manager voor Paul Schockemöhle, die op een steenworp afstand van de familie Klaphake woont.  Laura was daar dan ook kind aan huis. Al snel werd ze opgenomen in het Duitse ponyteam en won verschillende medailles. In 2011 maakte ze de overstap naar de paarden en behaalde zij mooie resultaten bij de Young Riders: team goud en individueel brons bij het EK in 2014.

Inmiddels hoort ze bij de beste ruiters en amazones van Duitsland en de charmante en populaire amazone was the shooting star bij het CHIO in Aachen.  De Duitse bondstrainer nam haar op in het A team  voor het EK in Göteborg en dit jaar dus in het zilveren WK team.

Het is de tweede keer dat Laura bij Jumping Indoor Maastricht aan de start verschijnt. “Ik was vorig jaar onder de indruk van de Maastrichtse atmosfeer en faciliteiten en wilde dit jaar weer graag starten in het MECC.”

Misschien is zij in staat de hegemonie van de mannen te doorbreken. Het is inmiddels 15 jaar geleden dat een vrouw de Grote Prijs wist te winnen. In 2003 won de Amerikaanse Beezie Madden met haar legendarische Authentic.

(foto: Digishots)