MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

Bestel uw tickets
05.jpg
Na een zinderende barrage mocht de Ierse topruiter Bertram Allen zich winnaar noemen van de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Gerco Schröder eindigde op de tweede plaats met de grote schimmel Glock’s Cognac Champblanc. Op een verrassende en zeer knappe derde plaats kwam de jonge Kim Emmen met Delvaux.

Bertram Allen was heel tevreden over zijn prestatie en zijn paard Gin Chin van het Lindenhof (BWP, Chin Chin x Calido I). “Het was voor mij de eerste keer hier in Maastricht en ik ben onder de indruk van de show. Ik rijd Gin Chin nu ongeveer een jaar. Het is een paard met veel ervaring. Hij liep vrijdag en zaterdag ook goed en vandaag was hij top.”

Kim Emmen reed als tweede van de 40 starters naar binnen in de Grote Prijs van Maastricht en was met haar Delvaux de eerste die foutloos wist te blijven. Na haar duurde het heel lang voor zich een volgende kandidaat voor de barrage wist te melden. Met startnummer 23 was het Frank Schuttert die de barrage veilig stelde. Na Schuttert kwamen nog vijf combinaties, waaronder Allen, die de nul wisten vast te houden.
Parcoursbouwer Louis Konickx was tevreden over het verloop van de wedstrijd. “Vooral de barrage was heel mooi. Dat was een relatief lang parcours met 8 hindernissen waarin lange lijnen en veel wendingen elkaar afwisselde. Dat gaf echt mooie sport.”

In de barrage opende Kim Emmen de strijd met een mooie foutloze vlotte omloop. De drie ruiters na haar kwamen allen met springfouten de baan uit. De Ier Bertram Allen liet vervolgens zien dat het sneller en foutloos kon. Gerco Schröder deed daarna nog een moedige poging, maar met de grote Glock’s Cognac Champblanc kon hij niet aan de tijd van Allen komen.

De 23-jarige Kim Emmen vertelt na haar geweldige derde plaats: “Na mijn foutloze rit in de eerste omloop heb ik denk ik drie kwartier met de tranen in mijn ogen gestaan. Mijn paard heeft het echt geweldig gedaan hier, hij is drie dagen foutloos gebleven in de zware proeven. Normaal is het voor mij met dit paard wat moeilijk om binnen de tijd te blijven, maar dat hadden we gisteren al goed geoefend. Vandaag ben ik direct vlot begonnen en het liep geweldig. Ik rijd nu zo’n drie jaar voor Erik Berkhof en ben enorm blij met alle kansen die ik krijg. In de barrage heb ik gewoon gedaan wat ik kon, ik ben nooit zo zenuwachtig dus dat scheelt al wel.

Ook Frank Kemperman, directeur in Maastricht was zeer tevreden. Ruim 20.000 bezoekers kwamen naar Maastricht.