MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Jumping Indoor Maastricht is trots dat Jean-François Pignon heeft toegezegd om het publiek weer te betoveren met zijn paarden in vrijheid tijdens de 30e editie van JIM.

De veelzijdige Fransman heeft een nieuwe show, ‘Black and White’, waarbij hij niet alleen zijn bekende groep schimmels meebrengt maar ook zes zwarte merries zal presenteren. Jean-François Pignon was tijdens de 25e editie van JIM in 2014 ook al te bewonderen in het MECC in Maastricht.

Pignon, die al meer dan 30 jaar internationaal optredens verzorgt, begon met het trainen van paarden toen hij 11 jaar oud was. Hij wilde op een andere, natuurlijke manier communiceren met paarden en hij is daar heel goed in geslaagd. Tegenwoordig reist hij de hele wereld af om mensen zijn methodes te laten zien en over te brengen.

Jean-François Pignon: “Het idee voor deze demonstatie is oorspronkelijk van mijn dierenarts, die mij vroeg om met deze jonge merries, die nooit met mensen in aanraking waren geweest, te werken. Nu, na een jaar, is het idee helemaal uitgewerkt en ik kijk er naar uit om deze magie met het publiek te delen.”

Show director Frank Kemperman: “Jean-François is een echt fenomeen. Wat hij met zijn paarden kan, dat kan geen ander. Dit jaar bij het CHIO Aachen was hij de absolute ster van de openingsceremonie. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond  zal hij laten zien wat horsemanship is.”

Het publiek in Maastricht zal genieten van deze Nederlandse première!

Een voorproefje van een show van Jean-François Pignon is hier te zien.