MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
Jumping Indoor Maastricht stond altijd bekend als innoverend. Met het vernieuwde organisatieteam is dit typische JIM-aspect weer opgepakt. Dit jaar pakt JIM namelijk uit met een nieuwe (test)wedstrijd voor de dressuur, de zogenaamde Knock-Out.

In een normale dressuurwedstrijd komt er slechts één ruiter in de baan en worden er punten gegeven door de jury. Het nieuwe idee is om twee ruiters tegelijkertijd een proef te laten rijden. De proef is zo gemaakt dat de ruiters als het ware als een spiegel tegenover elkaar rijden. Het is aan de jury om de beste ruiter aan te wijzen voor de volgende (finale)ronde, wat dus een Knock-Out betekent voor de verliezer. De nieuwe K.O. begint met vier ruiters in de eerste ronde en de twee winnaars in de finale.

Samen met Wim Ernes, de Nederlandse bondscoach van de dressuurequipe, heeft organisator Frank Kemperman met veel enthousiasme dit idee uitgewerkt. Of dit het concept is dat straks ook op de grote kampioenschapen gebruikt gaat worden is nog de vraag, maar het is in ieder geval een leuk en vernieuwend experiment in de dressuursport.

Op zaterdagmiddag 30 november wordt deze Knock-Out wedstrijd voor de eerste maal verreden en sluit het mooi aan op het dressuurprogramma van die dag, waar onder andere ook Anky van Grunsven een interessante clinic zal verzorgen.