MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
JIM had een mooie primeur te pakken maar die valt, deels door overmacht, gedeeltelijk in het water. De bedoeling was om 5 Philippaertsen aan de start te brengen maar daar blijven en maar drie van over. Ludo Philippaerts moet verstek laten gaan omdat zijn paard nog niet fit is en Nicola Philippaerts heeft een uitnodiging op zak om naar Riyadh te gaan om in een vijfsterrenjumping te starten. Blijven dus over Olivier Philippaerts en de jonkies Anthony en Thibault.

Ludo Philippaerts beschikt op dit moment niet over een competitief paard en zijn toppaard Challenge van de Begijnakker is nog niet inzetbaar. Dat paard liep in augustus tijdens het EK in Herning een oogblessure op. "Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik omwille van een blessure van mijn paard zolang uit ben" zegt Ludo Philippaerts.

"Ik vind het doodjammer maar ik heb alle begrip voor het feit dat de 5 Philippaertsen er wegens omstandigheden niet kunnen bij zijn" zegt organisator Frank Kemperman. "Sinds het ontstaan van Jumping Maastricht in 1988 heb ik een speciale band met Ludo Philippaerts. Op dat ogenblik stond Ludo aan het begin van zijn carrière en was hij niet de ruiter die hij nu is. Hij was een doodgewone ruiter zoals dertien in een dozijn. Maar wel eentje met pit, met doorzettingsvermogen en dat ondervond ik maar al te goed. Vanaf het moment dat ruiters konden inschrijven was daar ene Ludo Philippaerts. Hij belde dag na dag met de vraag of hij mocht meedoen. Maar ach, wie was Ludo Philippaerts? Ik moest het hebben van toppers, ruiters die het grote publiek aanspraken en met alle respect behoorde Ludo Philippaerts daar toen niet bij. Maar hij liet niet af en op een bepaald moment stond hij in Maastricht om te kijken of er geen afvallers waren. Het was enkele uren voor de eerste wedstrijd en ik vertelde hem dat als er iemand zou afvallen hij die plaats mocht innemen. Hij was gesust en keerde naar huis terug. Een half uur later belde iemand af."

"Ik was net terug thuis in Genk" weet Ludo Philippaerts nog. "Frank belde en zei dat ik alsnog mocht meedoen. Ik repte mij naar Maastricht waar ik me klaarmaakte voor de eerste wedstrijd. Ik was gebeten, geprikkeld en overtuigd van mijn kunnen. Drie uur later nam ik deel aan de openingswedstrijd van Jumping Maastricht. Je gaat het niet geloven maar ik won die wedstrijd. Ongelofelijk! Twee jaar geleden herhaalde de geschiedenis zich en won Olivier bij zijn eerste deelname aan Jumping Maastricht de openingswedstrijd."

Ludo Philippaerts steekt zijn respect voor Frank Kemperman niet onder stoelen of banken. "Ik vergeet nooit dat Frank mij destijds zo'n kans gegeven heeft. Sindsdien hebben wij een speciale relatie en spreken wij elkaar regelmatig. Het is ongelofelijk wat hij in Aken doet voor de paardensport. Samen met een groot team werkt hij een jaar lang aan de Europese hoogmis van de paardensport. Het is fantastisch dat hij nu opnieuw zijn schouders zet onder Jumping Maastricht. Zo'n grote Jumping dichtbij huis, dichtbij België kunnen we alleen maar toejuichen!"