MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

05.jpg
Gezusters Arl in topvorm
Vanmiddag werden er twee Euregio dressuurrubrieken verreden in het MECC in Maastricht. Allereerst kwamen de er Z2-combinaties uit Nederland, Belgie en Duitsland in de baan om hun kür te laten zien. De overwinning ging met 75,750% naar de Belgische Lavinia Arl (foto) en haar Florestan-ruin Equestricons Next One. De scholiere uit Lanaken, die al twee keer Belgisch Kampioen was bij de pony's, reageerde uitgelaten: "Het is al zo geweldig om hier te mogen rijden en dan ook nog winnen, fantastisch!".

Even later in de kür voor de pony's in de Z2, deed haar zusje Antonia Arl het nog eens dunnetjes over. In deze mini-landenwedstrijd kwamen zes combinaties aan de start. Antonia reed haar pony Equestricons Epiascer overtuigend naar een eerste plaats met een score 74% rond. Nog niet zo lang geleden nam zij de pony over van haar zus Lavinia: "Dit was de eerste dat ik met Epiascer deze kür voor publiek reed en ook de eerste keer in Maastricht, écht heel gaaf om hier te winnen."