MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Gezusters Arl in topvorm
Vanmiddag werden er twee Euregio dressuurrubrieken verreden in het MECC in Maastricht. Allereerst kwamen de er Z2-combinaties uit Nederland, Belgie en Duitsland in de baan om hun kür te laten zien. De overwinning ging met 75,750% naar de Belgische Lavinia Arl (foto) en haar Florestan-ruin Equestricons Next One. De scholiere uit Lanaken, die al twee keer Belgisch Kampioen was bij de pony's, reageerde uitgelaten: "Het is al zo geweldig om hier te mogen rijden en dan ook nog winnen, fantastisch!".

Even later in de kür voor de pony's in de Z2, deed haar zusje Antonia Arl het nog eens dunnetjes over. In deze mini-landenwedstrijd kwamen zes combinaties aan de start. Antonia reed haar pony Equestricons Epiascer overtuigend naar een eerste plaats met een score 74% rond. Nog niet zo lang geleden nam zij de pony over van haar zus Lavinia: "Dit was de eerste dat ik met Epiascer deze kür voor publiek reed en ook de eerste keer in Maastricht, écht heel gaaf om hier te winnen."