MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

04.jpg
Laurens van Lieren wint Knock-out dressuur
Dat JIM innovatief is bewees de organisatie door op zaterdagmiddag een knock out dressuurproef op het programma te zetten. Wim Ernes pikte het idee op in Helsinki en werkte het samen met Frank Kemperman uit tot een heel nieuw concept. Vier ruiters reden per twee in spiegelbeeld een flitsende proef van slechts twee minuten, in de tweede ronde werd gereden voor plaats 3 en 4 en voor plaats 1 en 2.
De overwinning ging naar Laurens van Lieren met Ulysses La Haya die het in de finale haalde van Jana Kun met Transpofix Vainqueur. Laurens : "Ulysses La Haya is een twaalfjarige KWPN merrie van Gribaldi uit de volle zus van Ferro. Zij heeft zeer veel potentie, ik hoop volgend jaar echt te kunnen tonen wat ze in huis heeft." Over de knock-out proef waren zowel organisatoren, juryleden als ruiters positief. Er zal waarschijnlijk hier en daar nog wat veranderen maar het concept lijkt een meerwaarde voor de dressuursport.