MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

01.jpg
De Stichting Nederlands Olympiade Paard werd in juni van dit jaar nieuw leven ingeblazen. Doel is om potentiƫle medaillekandidaten te behouden voor Nederland. Op Jumping Indoor Maastricht werd bij een speciale bijeenkomst een vijftal paarden bekend gemaakt dat is vastgelegd door de stichting. Het gaat hierbij om Jerich Parzival, VDL Groep Verdi, Keyflow, Alphaville en Vedet PB. Hoewel de naam Nederlands Olympiade Paard is, ligt de focus niet alleen op de Olympische Spelen. De contracten lopen tot en met de Wereldruiterspelen volgend jaar in Normandiƫ. "Dit zijn paarden waarvan we verwachten dat ze mee gaan doen om de medailles", legde voorzitter Iko Sevinga vandaag in Maastricht uit.

In het verleden waren paarden die onder contract stonden bij Stichting NOP herkenbaar aan het voorvoegsel Olympic. "De regels van het IOC laten dat niet meer toe, omdat Olympic een beschermde naam is. De vijf paarden die nu vastgelegd krijgen het NOP achter hun naam", legde Sevinga uit.