MENU

Jumping Indoor Maastricht 2019

Van 8 t/m 10 november 2019 staat het MECC in Maastricht weer helemaal in het teken van de paardensport. Drie dagen topsport afgewisseld met Limburgse gezelligheid.

Klik hier om u aan te melden voor de Jumping Indoor Maastricht nieuwsbrief

03.jpg
Maikel van der Vleuten iedereen te snel af in Grote Prijs
De afsluiter van Jumping Indoor Maastricht, de Longines Trophy, is gewonnen door Maikel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire B (v. Mr. Blue). Van de veertig deelnemers drongen er elf door in de barrage, waarvan zeven Nederlandse combinaties. Ruiter na ruiter verbeterde de tijd, maar Maikel van der Vleuten, spande de kroon, door binnendoor te steken en iets meer dan 1 seconde los te rijden. Maikel: "Ik had op voorhand wel besproken met mijn vader om de wending naar rechts te nemen na de oxer, maar toen ik de ring in kwam leek het wel te kort, gelukkig paste uiteindelijk alles en Sapphire dacht super mee."

De tweede plaats was voor Simon Delestre met de twaalfjarige Baloubet du Rouet-nakomeling Napoli du Ry. Simon: "Ik had de barrage van Maikel niet gezien, maar dan nog had ik denk ik de wending niet aangedurfd. Ik ben super tevreden met mijn tweede plaats, want Napoli is pas sinds anderhalve maand terug op niveau na zijn blessure."

Als derde eindigde Gert Jan Bruggink met Primeval Dejavu. Gert Jan: "Ik had van tevoren met Rob Ehrens overlegd over de wending en besloten het niet te doen, omdat ik het niet mogelijk achtte voor mijn paard. Maar vanaf nu ga ik thuis deze wending oefenen. Ik ben echt heel tevreden met deze derde prijs, want in de afgelopen Grote Prijzen was Primeval Dejavu telkens als derde geklasseerd."
De organistatie blikt terug op een geslaagde terugkeer van JIM en kijkt alweer vooruit naar 2014. Met nagenoeg 19.000 bezoekers is het duidelijk dat ook het publiek de weg weer heeft gevonden naar Maastricht.