MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

Maikel van der Vleuten zette vandaag voor de vierde maal in zijn carrière de Grand Prix of Maastricht naar zijn hand. In het zadel van de hengst Luigi d’Eclipse kreeg hij het publiek op de banken toen hij foutloos de barrage voltooide in slechts 33.95 seconden. Dat het afsluitende spektakelstuk in het MECC een volledig Nederlands podium kende was de kers op de taart. 

Tony Stormanns schreef zaterdag de tweede kwalificatie op zijn naam en besloot in de 1.35m MECC Grand Prix 2023 opnieuw zijn zevenjarige Be Sky Hawk in te zetten. En dat bleek een uitstekende keuze aangezien het Duitse duo het weekend winnend wist af te sluiten. 

De startlijst van de viersterren 1.45m proef telde meer dan vijftig combinaties. Het was de Britse ruiter Robert Murphy die de ereronde leidde met Hulde G. 

De Marli Hommel Art Prijs is op zondagochtend gewonnen door Ester Damman-Blekkink. De amazone noteerde met haar negenjarige merrie Jillmore WV de snelste tijd in het 1.20m parcours direct op tijd. Het podium werd gecompleteerd door twee andere Nederlandse amazones, eveneens in het zadel van merries. 

De openingsrubriek van vrijdagavond ging naar thuisfavoriet Bram Chardon, maar op zaterdag waren de rollen omgedraaid en was het Boyd Exell die met de eer mocht strijken. 

De 4* Van Mossel Prijs viel op zaterdagavond ten prooi aan Jos Verlooy en FTS Killossery Konfusion. De Belgische ruiter strijkt daarmee 10.000 euro op. Nummers twee en drie, Marc Houtzager op Sterrehof’s Dante N.O.P. en Willem Greve met Pretty Woman van ’t Paradijs, voerden de Nederlandse vertegenwoordiging aan. 

Zaterdag 11 november zijn de jaarlijkse Limburg Paardensport Awards uitgereikt aan het beste talent en de beste topsporter van de provincie Limburg.

Sanne Thijssen en haar Carembar Blue moesten gisteren genoegen nemen met de tweede plek, maar vandaag nam het duo sportief revanche. Ten overstaande van een uitverkocht MECC snelde de Limburgse amazone in 39,45 seconden naar de zege in de jokerproef op 1.45m hoogte. 

Denischa Evers en haar C-pony Jack Sparrow hebben de JIM Havens Pony Cup 2023 naar zich toegetrokken. Evers voltooide als eerste starter razendsnel en zonder fouten het parcours en klokte een tijd waar niemand aan kon tippen. 

 

De CSI1* Small Tour finale werd zojuist gewonnen door Yenthe Schrijvers en de tienjarige merrie Just Call Me May. De Belgische ruiter wist met een razendsnelle rit de winst uit Nederlandse handen te houden.

De Duitse combinatie Tony Stormanns en Be Sky Hawk zette zojuist de tweede 1* 1.30m kwalificatie voor de MECC Grand Prix op hun naam. Het internationaal podium werd compleet gemaakt door de Australische amazone Evie Buller en haar merrie Elenoor en de Nederlandse ruiter Eric Jr. van der Vleuten op Flint de Maeza. 

Met een spectaculaire drive-off heeft Bram Chardon zojuist de openingsrubriek van de FEI Wereldbeker Kwalificatie Mennen gewonnen. Hij was maar liefst 2 seconden sneller dan meervoudig Wereldbekerwinnaar Boyd Excell. Als nummer drie mocht de Belgische Glenn Geerts opstellen.