MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
JIM: eerste toppers melden zich aan
De eerste topruiters hebben zich reeds definitef aangemeld voor Jumping Indoor Maastricht dat gehouden wordt van 30 oktober t/m 1 november in het MECC in Maastricht. Het beloofd dit jaar wederom een geweldig evenement te worden met grote namen en een gevarieerd programma voor de dressuur- en springsportliefhebbers.

Zoals eerder al gemeld mag het publiek gaan genieten van de Wereld-, Europees en oud-Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam. Hij krijgt o.a. gezelschap van de Nederlandse toppers Jur Vrieling, die ook team goud won tijdens het Europees Kampioenschap in Aken dit jaar en Leopold van Asten. Daarnaast staan de toppers uit de regio ook op de startlijst: Leon Thijssen en Vincent Voorn.

De interesse voor JIM is ook groot in het buitenland. Zo komt de Britse legende John Whitaker naar Maastricht en uit Duitsland heeft Marco Kutscher zich al definitief aangemeld. Onze Zuiderburen worden vertegenwoordigd door Pieter Devos en uit de Oekraïne komt Katharina Offel naar het MECC.

Dressuur

Ook de dressuurwedstrijden staan garant voor geweldige dressuursport. Patrick van de Meer, Diederik van Silfhout en Marlies van Baalen zullen de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen. Zij zullen flinke concurrentie krijgen van o.a. de Brit Richard Davison, Fanny Verliefden en Jorinde Verwimp uit België en Morgan Barbançon uit Spanje, die onlangs het toppaard Girasol van Nadine Capellmann heeft gekocht.

Hoogtepunten

Het programma van JIM biedt ook dit jaar weer veel variatie.  Op vrijdagochtend kan het publiek genieten van internationale dressuurwedstrijden en in de middag en avond zijn er verschillende internationale springrubrieken, waaronder de VDL Prijs en een Euregio wedstrijd. Op zaterdagochtend komen de Euregio dressuurruiters in de ring en in de middag rijden de internationale dressuurruiters en –amazones hun Kür op Muziek. De rubriek heeft dit jaar een nieuwe sponsor: Vian Group-WDM (World Dressage Masters). Het middagprogramma eindigt met een internationale springrubriek op tijd. Hoogtepunt van de zaterdagavond is de Audi Prijs. Op zondagochtend zetten de ponyruiters het MECC op zijn kop en JIM wordt traditioneel op zondagmiddag afgesloten met de Longines Trophy, Grote Prijs van Maastricht. Op alle dagen zullen de wedstrijden worden afgewisseld met shows.