MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Dit jaar presenteert Jumping Indoor Maastricht (11-13 november) een zeer speciale en attractieve show. De Duitse Anne Kruger verzorgt in het weekend een bijzondere show tussen de sportwedstrijden.

Anne runt al meer dan 20 jaar een schapenboerderij en een hondenschool waar ze de baasjes leert te communiceren met hun dieren volgens een door haarzelf ontwikkelde methode ‘HarmoniLogi’. Deze methode is gebaseerd, zoals de naam al zegt, op harmonie tussen dier en mens en die kan volgens haar methode alleen ontstaan door goede communicatie, respect en vertrouwen. Met deze voorwaarden kan een goede samenwerking ontstaan.

Anne, die van oorsprong schapenhoeder is, zal tijdens Jumping Indoor Maastricht een unieke show laten zien met paarden, honden, geiten en eenden. Zij oefent en werkt dagelijks met alle dieren en sinds kort zijn de 25 Indian Summer Ducks aan de show toegevoegd. De eenden leefden al bij Anne op de boerderij en door hun grappige manier van bewegen besloot ze deze dieren aan de show toe te voegen.

Anne was al eens te zien tijdens het CHIO Aachen, de internationale paardensportbeurs Equitana in Essen en ook bij de internationale paardensport evenementen in Hannover, Stuttgart en Zürich.

Anne en haar dieren zullen tijdens Jumping Indoor Maastricht optreden op zaterdag 12 november in het middag- en avondprogramma en ook op zondag kan het publiek genieten van deze mooie show die dan tijdens de Jimmy ochtend en net voor aanvang van de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht te zien zal zijn.

Meer informatie over Anne Krüger: www.die-schaeferin.de

Jimmy Ochtend

Traditioneel staat de zondagochtend van Jumping Indoor Maastricht in het teken van de jeugd. Dan zullen de ponyruiters, aangemoedigd door hun ouders, vrienden en familie, Sinterklaas en zijn Stuntpieten de baas zijn in de piste en daaromheen. De ochtend wordt halvewege opgeluisterd door de bekende mini Shetlander steeple chase waarin deze kleine felle pony’s en hun ruitertjes er werkelijk alles aan doen om als eerste over de finish te racen. Een ochtend die je niet mag missen!

(Foto: Andreas Steindl)