MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
De hoofdrubriek van de zaterdagavond vormde de Audi Prijs. Negen combinaties wisten de barrage te bereiken van deze 1.50m rubriek, waaronder maar liefst drie Belgische combinaties. Een Belgische overwinning behoorde dus zeker tot de mogelijkheden.
Maar daar leek het een hele tijd niet op. Eerste in de barrage was Sander Geerink voor Nederland met de 11-jarige KWPN ruin Robinson (Rubert R x Odermus R) en die reed een mooie snelle ronde in een tijd van 36.46. De volgende zes combinaties slaagden er niet in om zijn tijd te verbeteren totdat Jerome Guery als één na laatste de piste in kwam met de 14-jarige Zangersheide hengst Papillon Z (Perhaps v. Berkenbroeck x San Patrignano Cassini). Hij gooide er nog een extra versnelling in en stopte de klok op 35.14 seconden en daarmee nam hij de leiding over. Als derde eindigde de Belg Pieter Clemens met Loiza (Lord Pezi x Charmant) in 37.29 seconden.

Volledige uitslag