MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Traditioneel is de zondagochtend van Jumping Indoor Maastricht gereserveerd voor de jeugd en zoals elk jaar gaat het dak er dan af. De ochtend begon met een Euregio springwedstrijd voor ponyruiters. In totaal kwamen er 39 ruitertjes uit Nederland, België en Duitsland aan de start en ze zorgenden voor vuurwerk! In de barrage was uiteindelijk de Belgische Kyle Cuypers de snelste met zijn pony Ora. De 13-jarige uit Beringen bleef foutloos in 26.39 seconden. Hij rijdt Ora inmiddels vier jaar en samen hebben ze al vele kampioenschappen gewonnen. Zijn grote held is de Belgische international Gregory Wathelet.

De tweede plaats was ook voor een ruiter uit België, Yoran Ons (13 jaar) uit Tielt-Winge. Hij reed het parcours van de barrage in 26.83 seconden met L’Ementa van de Moorskeshoeve. Hij rijdt Ementa nog maar kort, 5 maanden. Ze werd eerst gereden door zijn zus Mirthe.

De Nederlandse Cheyenne Meyers werd derde met Special Lady. De 12-jarige Cheyenne komt uit het Limburgse Echt en haar grote voorbeeld is Jeroen Dubbeldam.

Het programma werd vervolgd met een optreden van de Duitse Anne Krüger met haar paarden, honden, eenden en geiten. Indrukkend om te zien voor het jeugdige publiek. Daarna kwamen de Shetlanders in de ring om spectaculair gas te geven in de mini Shetland steeple-chase onder luide aanmoediging van het publiek. De Jimmy ochtend werd afgesloten met een bezoek van Sinterklaas en zijn Stuntpieten.

Volledige uitslag Euregio Ponies