MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
De hoofdprijs van Jumping Indoor Maastricht, de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht, trok een vol huis. Het enthousiaste publiek kreeg een prachtige en spannende wedstrijd te zien waarin zich tot grote vreugde van het publiek twee Limburgse top talenten, Aniek Poels en Lisa Nooren, wisten te plaatsen voor de barrage. Maar het was Olivier Philippaerts die, net als zijn broer Nicola vorig jaar deed, aan de haal ging met de overwinning. Olivier, die nog herstellende is van een val bij het EK in Gothenburg waarbij zijn schouder uit de kom schoot, nam alle risico in zijn rit naar de zege met H&M Legend of Love (Landzauber x Corgraf).

Tweede werd Frank Schuttert met Chianti’s Champion (Westf, Champion du Lys). “Ik heb in de barrage alles geprobeerd. Het was net niet genoeg, maar ik ben heel tevreden”, vertelde Frank Schuttert na afloop. “Ik ben heel blij met hoe mijn paard Chianti’s Champion hier vandaag sprong Het hele weekend trouwens, want vrijdag waren we al derde in de zware proef. Chianti’s Champion speelde met de hindernissen. Hij springt zo makkelijk.”

Voor Lisa Nooren is Jumping Indoor Maastricht haar thuiswedstrijd. Twee jaar geleden eindigde ze als derde in de Grote Prijs. “Ik was vandaag niet snel genoeg. Ik zag net de afstanden niet. Maar ik ben heel tevreden. Mijn paard is er een tijdje uit geweest en dan is dit een mooi resultaat.”

Show director Frank Kemperman was zeer tevreden. “We hadden meer toeschouwers dan vorig jaar en ook het dressuurmatinee, dat na enkele jaren afwezigheid weer werd georganiseerd, viel in zeer goede aarde. We blijven werken aan het programma en willen groeien.”

Volledige uitslag