MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Op vrijdagmiddag kwamen de 4* combinaties voor het eerst aan de start in de mooie arena in het MECC. De overwinning in De Limburger Prijs, een twee fasen wedstrijd met hindernissen tot 1.40m, ging naar de Nederlander Patrick Lemmen. De 33-jarige ruiter van Stal Carpe Diem in Baarlo reed een foutloze ronde in 26.08 seconden met de negenjarige merrie Jolie Fleur (Contact van de Heffinck x Cassinao). De nummer 1 van de wereld, Harrie Smolders, werd tweede met Hocus Pocus de Muze (BWP, Tinka's Boy x For Pleasure) gevolgd door Michel Hendrix met Elco van Hof Ter Naillen 9SBS, Elvis Ter Putte x Toulon).

De volgende wedstrijd, de Roelofsen Horsetrucks Prijs, werd gewonnen door de Belg Jos Verlooy met de BWP ruin Japatero VDM (Eldorado van de Zeshoek x For Pleasure). Lange tijd leek de Italiaan Piergiorio Bucci onverslaanbaar. Hij ging bijna de gehele proef aan de leiding met de Holsteiner Chochello (Casall x Cartani 4), maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. De Nederlander Kevin Jochems eindigde op de derde plaats met Kyamant van ’t Spieveld (Diamant de Semilly x Toulon).

Jos Verlooy Japatero VDM MAAS18L44421 Patrick Lemmen Jolie Fleur MAAS18L43634