MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

01.jpg
De jongste deelnemer van JIM won vanochtend de Small Tour Finale, de Marli Hommel Art Prix: de 13-jarige Emma Bocken uit Weert. Het was haar tweede overwinning dit weekend. “Ik heb dit jaar al gereden op het EK Children, maar dit was mijn eerste echte grote wedstrijd. Dat het dan ook nog in Limburg is, maakte het nog spannender en mooier voor mij.” Emma reed een super snel rondje met de negenjarige KWPN merrie Estera van de Vosberg. “We zaten goed in ons ritme en ik kon kort wenden.”

Imke Gradussen werd tweede met Feberlina (KWPN, Calvaro F.C. x Dageraad) gevolgd door Gerd-Jan Horsmans met Celinda Z (Zang, Calvino Z x Faldo) op de derde plaats.

De Big Tour Finale werd gewonnen door Anthony Philippaerts die zichzelf versloeg in de barrage. Anthony, de jongste van de Philippaerts broers die allemaal in Maastricht aan de start gaan, had twee ijzers in het vuur, Insolente Des Dix Bonniers en All Right du Genet. De eerstgenoemde, een 10-jarige BWP merrie van Winningmood van de Arenberg, was uiteindelijk de snelste van de twee. De derde plek was voor Bart Heselbekke en Dorus (KWPN, Sam R x Voltaire), die op vrijdag en zaterdag de Big Tour wisten te winnen.