MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

02.jpg
De kaartverkoop voor Jumping Indoor Maastricht is van start gegaan. Er staan weer drie dagen topsport en entertainment op het programma van 8 t/m 10 november. Maar niet alleen topsport krijgt een podium bij het mooie evenement in het MECC in Maastricht, ook de ruiters uit de euregio krijgen de kans om in de internationale entourage van JIM te strijden om de eerste prijs.

Programma
Hoogtepunten tijdens deze editie in het MECC zijn de wereldbeker mennen kwalificatie op vrijdag- en zaterdagavond en de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht op zondagmiddag. Vorig jaar werd de wereldbeker mennen kwalificatie met groot enthousiasme ontvangen. De tribunes stonden op hun kop tijdens de twee wedstrijden. Koos de Ronde zorgde op de zaterdagavond voor een schitterende afsluiting van de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Maastricht. De Ronde troefde in een zinderende strijd de Australische Wereldbekerkampioen Boyd Exell en IJsbrand Chardon af. De Ierse topruiter Bertram Allen won op grootse wijze de Longines Trophy met Gin Chin van het Lindenhof. Het was de eerste keer dat hij bij JIM aan de start kwam en was onder de indruk van het evenement. De plaatsen twee en drie waren voor Nederlandse ruiters: Gerco Schröder (Glock’s Cognac Champblanc) en Kim Emmen (Delvaux).

Alle dagen zijn gevuld met internationale springwedstrijden (1* en 4*), een euregio wedstrijd voor paarden en pony’s en de traditionele Jimmy Middag op zaterdag. Er is op vrijdag en zaterdag volop entertainment in het promodorp na het wedstrijdprogramma.

Kaartverkoop
Kaarten zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.

(Foto's: DigiShots)