MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Er staan weer drie dagen topsport en entertainment op het programma bij Jumping Indoor Maastricht dat gehouden wordt van 8 t/m 10 november.

FEI Driving World Cup presented by Longines
Eén van de hoogtepunten tijdens deze editie in het MECC is zonder meer de wereldbeker mennen op vrijdag- en zaterdagavond. Vorig jaar werd de wereldbeker mennen met groot enthousiasme ontvangen en de tribunes stonden op hun kop tijdens de twee spectaculaire wedstrijden. De Nederlandse topmenner Koos de Ronde zorgde op de zaterdagavond voor een schitterende afsluiting van de eerste editie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Maastricht. De Ronde troefde in een zinderende strijd de Australische Wereldbekerkampioen Boyd Exell en IJsbrand Chardon af.

De 42-jarige menner uit Zwartewaal: “Als ik JIM Maastricht 2018 in één woord zou moeten omschrijven dan is dat GAAF! Gaaf dat de organisatie een wereldbekerwedstrijd heeft georganiseerd, het programma was gaaf, het publiek was gaaf en het was natuurlijk ontzettend gaaf dat ik won. Het was een super mooie wedstrijd en het is altijd kicken als je als laatste starter wint. Ik kijk nu al uit naar november!”

De nieuwe jonge ster van de mensport is Bram Chardon. De zoon van IJsbrand werd in augustus Europees Kampioen en wordt uiteraard ook aan der start verwacht in het MECC.

Longines Trophy
Op zondagmiddag kan het publiek genieten van de springsport op het hoogste niveau. Vorig jaar won de Ierse topruiter Bertram Allen. Door de jaren heen wisten grote namen als Ludger Beerbaum, Franke Sloothaak, Meredith Beerbaum-Michaels, Maikel van der Vleuten, Roger-Yves Bost, John Whitaker, en de gebroeders Philippaerts deze Grote Prijs van Maastricht te winnen.

Elke dag van Jumping Indoor Maastricht is gevuld met internationale springwedstrijden (1* en 4*), een euregio wedstrijd voor paarden en pony’s en de traditionele Jimmy Middag op zaterdag. Er is op vrijdag en zaterdag volop entertainment in het promodorp na het wedstrijdprogramma.

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt inmiddels op volle toeren. Kaarten zijn hier te bestellen.