MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
Speaker Adri van de Kreeke is inmiddels een vertrouwd gezicht bij Jumping Indoor Maastricht waar hij sinds 2013 bij betrokken is. Adri is geboren in Eindhoven en nu woonachtig in Venray waar hij woont met zijn vrouw Anja. Zij hebben twee dochters en een kleinzoon. Adri werkt sinds 1991 bij de Rabobank Horst Venray en combineert dit met het omroepen.

Wat is tot nu toe jouw favoriete editie van Jumping Indoor Maastricht geweest? Kun je daar iets over vertellen?
Mijn favoriete editie is zonder twijfel mijn eerste editie als speaker in 2013 geweest. Altijd een fenomenaal deelnemersveld waarin toen steeds Nederlanders een hoofdrol vervulden. Ik herinner me Jur Vrieling en Wout Jan van der Schans als rubriekwinnaars. En de Longines Trophy-Grand Prix van Maastricht die gewonnen werd door Maikel van der Vleuten.

Wat is jouw mooiste herinnering aan JIM?
Niet één specifieke herinnering. Misschien meer het besef dat Limburg op het internationale paardensport toneel is uitgegroeid tot een speler van formaat. En hoe mooi het is dat dat wordt onderschreven met zo'n evenement als Jumping Indoor Maastricht.

Hoe ben jij speaker geworden van JIM?
In 2013 heb ik Frank Kemperman ontmoet bij de regionale Kampioenschappen van Limburg die toevalligerwijs ook in Maastricht werden verreden. Frank nodigde mij daar uit voor de 2013-editie van het JIM. Ik had al een aantal internationale wedstrijden gedaan , maar dit was natuurlijk een enorme stap voorwaarts.

Ben je ooit als bezoeker naar JIM geweest en zo ja, hoe was dit?
Ja, natuurlijk. Samen met Anja en onze dochters naar het JIM. We vonden het prachtig dat je het losrijden in de "warm-up" zo van dichtbij kon meemaken. En de hoofdpiste heeft in Maastricht iets warms, iets beslotens. Heel speciaal.

Hoe bereid je jezelf voor op een evenement als JIM?
Door bijvoorbeeld voorgaande edities op Clip My Horse te bekijken. En ik pluis de FEI database uit. Wij willen tenslotte alles van de deelnemers weten!

Welke combinatie maakte vorig jaar het meest indruk op jou en waarom?
Zonder twijfel Kim Emmen met Delveaux. Voor mijn gevoel was 2018 de doorbraak van deze jonge succesvolle amazone. Met een prachtige derde plaats in de Longines Trophy. En die reeks zette ze ook na JIM door. Indrukwekkend!

Volg je de paardrijdsport ook buiten JIM?
Ja, vanaf m'n 8e ben ik betrokken bij de paardensport. Alweer een flink aantal jaren als speaker op nationale en internationale wedstrijden. En dan volg je deze fascinerende sport ook buiten JIM. Besmet met het virus noemen ze dat geloof ik.

Hoe speel jij op de verschillende onderdelen en deelnemers in?
Eigenlijk door publiek en deelnemers met elkaar te verbinden. De emotie die in de sport loskomt vind ik intrigerend. De deelnemer die met gebalde vuist full speed over de finishlijn gaat. En de reactie van de mensen op de tribune: staand, klappend, fluitend. Heerlijk!

Wat maakt JIM voor jou zo uniek?
JIM is voor de paardenliefhebbers een heerlijk weekend uit! En zo gevarieerd! Springen internationaal, en ook regionaal (ook geweldige sport). Prachtige shows en sinds 2018 ook het spektakel van het mennen (dat is ook een belevenis op zich!). En tussentijds een hapje en een drankje in het promodorp. Ook daar ontmoeten de liefhebbers elkaar!

Wie is jouw favoriet om dit jaar de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht te winnen?
Als speaker heb ik geen uitgesproken favoriet. Het deelnemersveld is altijd sterk in Maastricht. Voor een speaker én publiek is het het mooiste als in de barrage de resultaten steeds worden verbeterd. Dat maakt het spannend tot aan de laatste deelnemer in de barrage.