MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg
Paul Bocken is vanaf de eerste editie betrokken als hoefsmid bij Jumping Indoor Maastricht, samen met zijn vader Jan. Paul woont in Weert samen met zijn vrouw Jenny en vier kinderen. Dochter Emma Bocken is een succesvol amazone, die dit jaar een gouden teammedaille en een individuele zilveren medaille won tijdens de Europese Kampioenschappen Children. Paul en zijn vrouw zelf zijn al net zo succesvol in de fokkerij. Zij fokten onder andere, samen met vader Jan, de topmerrie van Maikel van der Vleuten, Dana Blue. Paul is nog steeds voor de helft eigenaar van dit paard.

Wat is het mooiste aan hoefsmid zijn?
Ik ben een echte paardenliefhebber. Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Het begeleiden van sportpaarden samen met het team eromheen is één van mijn favoriete bezigheden. Dit houdt mijn beroep uitdagend en plezierig.

Wat is jouw band met de mensen van JIM?
Wij zijn al vanaf het begin betrokken bij JIM, waardoor we steeds meer mensen hebben leren kennen. Je werkt hier een heel weekend samen met iedereen en dan bouw je een vriendschappelijke band op.

Hoe ben jij het vak hoefsmid ingerold?
Mijn vader (Jan Bocken) is ook hoefsmid dus die keuze was voor mij snel gemaakt. Ik ging als jonge knul al iedere zaterdag en de vakanties met hem mee. Na de middelbare school ben ik de hoefsmid opleiding in Deurne gaan volgen. Toen ben ik nog een aantal jaren samen met mijn vader onderweg geweest. Daarna ben ik zelfstandig als hoefsmid begonnen.

Wat is jouw favoriete onderdeel bij het JIM?
Dat is toch wel de Grote Prijs op zondag. Het is altijd spannend en er is een mooi deelnemersveld.

Hoe bereid je jezelf voor op JIM?
Ik heb in principe niet zo veel voorbereiding nodig. Ik heb een volledig ingerichte bus zodat ik altijd alles bij me heb. Ik vestig mij de eerste dag binnen in de hal bij de stallen en blijf daar tot het einde op zondagavond.

Is het bezoeken van JIM iets wat in jouw familie zit?
Jazeker, paardensport zit echt in de hele familie. Vroeger ging ik alleen met mijn ouders, tegenwoordig gaan ook mijn vrouw en 4 kinderen mee. Het is echt een familie-uitje!

Volg je de paardensport ook?
Natuurlijk. Ten eerste omdat ik het heel mooi vind maar ook omdat ik het heel interessant vind om onze klanten te volgen en te zien hoe ze presteren op de concoursen.

Wat maakt JIM voor jou zo uniek/bijzonder?
Ik ben zelf Limburger en ben toch wel een beetje trots dat wij zo’n mooie wedstrijd hier hebben in Maastricht.

Wie is jouw favoriet om dit jaar de Grote Prijs te winnen in Maastricht?
Het zou mooi zijn als een Limburger de Grote Prijs wint. Ik zet mijn pijlen op Michel Hendrix dit jaar.