MENU

Jumping Indoor Maastricht 2022

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 4 t/m 6 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Yvonne van Bergen, geboren en woonachtig in Ottersum is een bekend gezicht op heel veel evenementen in Nederland en ver daarbuiten. Yvonne is als event manager de drijvende kracht van de show office, het aanspreekpunt voor ruiters, grooms en voor alle anderen die betrokken zijn bij de sport. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bureau: Yvonne van Bergen Management & Evenementen, waarmee ze van haar hobby haar beroep heeft gemaakt.

Je hebt van je hobby je werk gemaakt, hoe heb je dit weten te doen?
Sinds jaar en dag is de hippische wereld bekend terrein voor mij. Als boerendochter kwam ik al vroeg met de paardensport in aanraking en sinds die tijd is het niet meer weg te denken. Via een advertentie in De Hoefslag werd ik aangenomen bij de Nederlandse Hippische Sportbond in Baarn. Vanuit Noord Limburg ben ik 10 jaar op en neer gereden om kennis en ervaring op te doen. Na de fusie heb ik nog twee jaar in Wanroij bij de KNHS gewerkt. Toen de KNHS definitief naar Ermelo verhuisde heb ik de stap genomen om de opgedane kennis en ervaring voort te zetten met mijn eigen bedrijf; Yvonne van Bergen - Management & Evenementen. Het ging (en gaat) allemaal niet vanzelf, maar met een gezonde mentaliteit van aanpakken en meedenken heb ik van mijn hobby grotendeels mijn werk gemaakt.

Met welke woorden zou jij JIM omschrijven?
Prachtige sport, chique evenement, entertainment, gezelligheid kent geen tijd, netwerken. JIM is een evenement waar topsport, bedrijfsleven en paardensportliefhebbers samen komen.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit tijdens JIM?
De dagen beginnen rond de klok van 8 uur en gaan door tot een uurtje of 11 / 12 in de avond. Het zijn echt lange dagen, maar de uren vliegen voorbij. Na de opstart begin ik met een meeting waarin de activiteiten van de dag worden doorgenomen en de verbeterpunten van de dag ervoor worden besproken. Gedurende de dag sta ik mensen te woord, regel o.a. accreditaties, inschrijvingen, startlijsten, uitslagen, verdere noodzakelijke papieren, prijsuitreikingen, enz. Een werkdag tijdens een evenement ziet er iedere dag anders uit. Er gebeurt altijd wel iets wat niet gepland is, er moet altijd wel iets opgelost worden en er zijn altijd wel mensen met vragen. Gelukkig maar, want dat maakt het ook allemaal zo leuk.

Welke editie van JIM springt er voor jou tot nu toe het meeste uit?
Oei, dat is een lastige vraag. Ik heb niet echt een editie die eruit springt. Ik kijk ieder jaar weer naar de nieuwe JIM editie uit. Als ik toch een bijzondere editie moet noemen dan is het toch 2013, geweldig dat JIM weer terug is op de hippische kalender

Wat geeft jou energie tijdens het beoefenen van je werk?
In de voorbereiding krijg ik veel energie van de deelnemerslijsten maken, iedere keer weer zo mooi als er een getalenteerde deelnemer toezegt. Maar ook de rozetten, stalplaten en dekens mee ontwerpen doe ik erg graag. Zodra je daar mee bezig bent lijkt het alsof JIM al begonnen is. Op het moment geeft het bedenken en uitvoeren van nieuwe activiteiten me veel energie. Tijdens het evenement kan ik echt genieten van tevreden deelnemers, blije grooms, lachende gezichten, de spanning op de gezichten van de kinderen, de oe’s en ah’s die klinken vanaf de tribune, de paarden die gemoedelijk in de stal staan te knabbelen aan het hooi, spannende sport. Maar het mooiste vind ik als we zondagavond kunnen terugkijken op een geslaagd evenement zonder ongelukken of gekke gebeurtenissen,

Wat maakt JIM voor jou zo uniek/bijzonder? 
Voor mij is JIM zo uniek omdat ik mag meewerken aan een evenement van dit kaliber in mijn eigen Limburgse provincie. Daarbij was JIM mijn tweede internationale wedstrijd waar ik namens de NHS werkzaam was in 1997. Ik weet het nog goed. Ik was ontzettend zenuwachtig want iedereen had me verteld dat mevrouw Milly Noë heel erg moeilijk was, maar het viel allemaal reuze mee en ik ging met een ervaring rijker en een hele tas vol cadeautjes naar huis. Mede door JIM heb ik mij kunnen ontwikkelen tot wat ik nu ben.
Heel bijzonder vond ik altijd de wedstrijd op de dag ervoor, de beste ruiters mochten blijven voor het ‘échte’ JIM, dat was altijd zo spannend. JIM was toen al uniek om de uitstraling, de mensen zijn chique gekleed, het is echt een evenement in de fashion stad van Nederland. JIM is een evenement voor iedereen, hier kun je de dynamiek tussen topsport, bedrijfsleven en entertainment ervaren.

Wie is jouw favoriet om dit jaar de Grote Prijs te winnen in Maastricht?
Alle deelnemers op de startlijst zijn mijn favoriet om de Longines Trophy - Grote Prijs van Maastricht te winnen. Ik hoop op een spannende barrage, met meelevend publiek. Maar als ik dan toch een beetje chauvinistisch mag zijn dan hoop ik op een Limburgse overwinning.