MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

04.jpg
De organisatie van Jumping Indoor Maastricht doet er alles aan om iedereen van jong tot oud iets te kunnen bieden. Zo wordt er ook gedacht aan de jeugd. Er is van vrijdag t/m zondag een uitgebreid programma in de Jimmy Piste met de scholenochtend op vrijdag, heel veel leerzame clinics op zaterdag en op zondag draait alles om Bixie. Op zaterdagmiddag wordt er traditiegetrouw de Jimmy Middag gepresenteerd in de hoofdpiste.

Clinics: leren van kenners
Op zaterdag begint het al vroeg: om 08.30 uur begint de eerste clinic. Deze clinic eventing wordt gegeven door KNHS bondscoach eventing Pony's. Mans Buurman. Mans heeft zijn HBO-opleiding Educatie en Kennismanagement (profiel trainer/coach) afgerond en was vele jaren als docent aan het NHB in Deurne verbonden. In de laatste jaren van zijn actieve ruitercarrière heeft hij zich toegelegd op de eventingsport. Hij gaat de jonge leergierige toeschouwers precies uitleggen waar ze op moeten letten om een goede eventing ruiter te worden. Deze clinic wordt herhaald rond 09.10 uur. Daarna is het om 09.50 en 10.30 uur de beurt aan Joep Raijmakers om de toekomstige springruitertjes van goede tips te voorzien. In 2013 ging Joep, na een vruchtbare carrière als springruiter, zich volledig toeleggen op het trainerschap met als resultaat dat hij momenteel werkzaam is als gecertificeerd trainer/coach NOC/NSF niveau 5. Naast zijn dagelijkse werk als trainer verzorgt Joep al jaren clinics en is hij als trainer/coach nauw verbonden aan het Next Generation talentenplan van Team Raijmakers. Om 11.10 volgt een clinic voltige met Voltige Horst aan de Maas, gevolgd door de clinic van Nicole den Dulk, meervoudig bronzen, zilveren en gouden medaille winnares, voor para-dressuur ruiters. Tussen 12.30 en 14.30 is er gelegenheid om zelf pony te rijden. Later die middag, vanaf 16.30 uur na de Jimmy Middag in de hoofdpiste, volgen er nog drie clinics voor de dressuurliefhebbers. Deze clinics worden verzorgd door de Limburgse dressuuramazones Saskia en Mascha van Es.

Jimmy Middag
Traditioneel wordt op zaterdagmiddag de Jimmy Middag gehouden. Een middag vol spanning, spektakel en enthousiaste toeschouwertjes op de tribune. Er is een pony springrubriek en ook de eigenwijze Shetlanders zullen weer voor de nodige capriolen zorgen tijdens de mini steeple chase. Verder verzorgt de wereldberoemde Jean-François Pignon een optreden en kan het publiek genieten van trick riding, gedemonstreerd door Josh Clemens en zijn stuntteam, met spectaculaire acrobatiek te paard. Hoe harder er wordt geklapt hoe spectaculairder de stunts zullen zijn.

Bixie!
De zondag staat geheel in het teken van Bixie spelen. Deze immens populaire wedstrijden voor de jongste ruitertjes worden gehouden in de Jimmy Piste van 09.00 tot 13.30 uur en georganiseerd door SoSo Bixie Events in samenwerking met de succesvolle jonge internationale amazone Emma Bocken. Emma, die in Weert woont, won dit jaar de individuele zilveren medaille en een gouden medaille met het Nederlandse team tijdens het EK voor Children.