MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
De Euregio talenten krijgen ook alle kansen om in de internationale ambiance van Jumping Indoor Maastricht te rijden. Op zaterdagochtend, 11.30 uur, verschijnen er 18 ruiters en amazones uit Limburg, 6 uit België en 6 uit Duitsland in de piste in het MECC. De Limburgse combinaties werden uitgenodigd in overleg met de bondscoach jeugd, de Duitse werden aangewezen door Kreis Aachen & Kreis Heinsberg en de Belgische werden afgevaardigd door de Kempische Regionale.

Marco en Ruud Jaspers zijn twee van de Limburgers die deelnemen aan de U25 rubriek. De broers uit Swalmen zullen voor JIM Douglas (Marco) en Arko III (Ruud) opzadelen. Marco en Ruud zijn met paarden opgegroeid, hun ouders fokken paarden. De paarden die ze rijden zijn dan ook allemaal eigen fokproducten. Moeder Elke: “We fokken nog steeds jaarlijk een paar veulens in de hoop dat er een paar toekomstige sterren tussen zitten.”

Hun carrière begon met bixie proeven toen ze 4 jaar oud waren. De 23-jarige Ruud werd met zijn pony’s Limburgs kampioen C/L en D/Z en Nederlands kampioen C/M. In 2005 startte hij al bij JIM met zijn B-pony Calypso en een paar jaar terug was hij in het MECC met zijn paard. De oudste, Marco (24), reed met dezelfde Calypso bij JIM in 2004, later was hij succesvol in 1.50m wedstrijden met Alonso.

Hoe de toekomst eruit gaat zien voor de broers is nog niet te zeggen. Voorlopig is het rijden nog een hobby naast hun werk. Ruud werkt in het dagelijkse leven in de fietsenzaak van de familie (Jaspers Rijwielen in Roermond) en Marco werkt bij Aeternus in Venlo als analist corporate finance.

Het volledige overzicht van de deelnemers is te vinden op de website: http://www.jumpingindoormaastricht.com/sport