MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
Graag tot ziens in 2015
De organisatie van Jumping Indoor Maastricht wil graag via deze weg alle deelnemers, bezoekers, standhouders, sponsors, medewerkers, relaties en vrijwilligers bedanken. Uw bijdrage heeft ervoor gezorgd dat wij nu kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde 25e editie van Jumping Indoor Maastricht.

Maikel voor de tweede maal oppermachtig in Longines Trophy
In een uitverkocht huis wist Maikel van der Vleuten op onnavolgbare wijze de hoofdrubriek, de Longines Trophy/Grote Prijs van Maastricht, te winnen. Net als vorig jaar, met hetzelfde paard, wist hij met een haast onmogelijke korte wending de strijd te beslissen. Maikel zei na afloop:

Tweede overwinning voor Timothy Hendrix
Timothy Hendrix wist op zondagmiddag zijn tweede overwinning te boeken in de MECC Prijs, een profressief met joker wedstrijd (1.40 m). Op vrijdag won hij al de openingswedstrijd met Cedrick en deze keer zadelde hij de 12-jarige KWPN ruin Very Nice (v. Cantos x Candillo) om met 44 punten in 38.24 seconden de eerste prijs in ontvangst te nemen.

Schitterende Jimmy Ochtend: Babs Kerkhoffs wint Euregio
De tent werd afgebroken tijdens de Jimmy Ochtend. Het was een geweldige ochtend voor jong en oud met snelle ritten in de Euregio ponyrubriek, nog snellere en spectaculaire stunts van de stuntpieten van Sinterklaas en natuurlijk de supersnelle, en soms eigenwijze, Shetlanders in de mini steeple-chase.

Audi Prijs: Schuttert weer vooraan
Slechts een paar uur na zijn overwinning in de Chapeau Prijs, was Frank Schuttert weer de allersnelste in de Audi Prijs, een Tabel A, 1.50m springwedstrijd. Deze keer reed hij de negenjarige KWPN ruin met de zeer toepasselijke naam Arc de Triomphe (v.Triomphe De Muze x Calvados).

Derin Demirsoy wint Hair Science Institute Prijs
Derin Demirsoy uit Turkeije mag zich de winnaar noemen van de Hair Science Institute Prijs, een jachtparcours met hindernissen tot 1.40m. Derin Demirsoy was de snelste in 65.35 seconden met de 12-jarige KWPN ruin Vancouver (Calvados x Goodwill). Derin rijdt voor Turkeije maar woont in Luik bij Henk Nooren. Hij heeft zijn paarden daar staan en wordt getraind door Henk.

Schuttert snelt naar zege in Chapeau Prijs
Frank Schuttert reed in een razend tempo naar de overwinning in de Chapeau Prijs op zaterdagmiddag in het MECC. De Nederlander die rijdt voor de stal van Jos Lansink reed in 59.84 seconden over de eindstreep in de barrage met de achtjarige BWP ruin Go Easy de Muze (v. Vigo d’Arsouilles).

Marlies van Baalen wint ook Kür
Marlies van Baalen wist vandaag ook de Intermediaire I Kür op Muziek te winnen nadat ze gisteren de Prix St Georges op haar naam schreef. De jury had Marlies en haar 10-jarige hengst Zinidi (v. Gribaldi xWisconsin) unaniem op de eerste plaats staan. De combinatie kreeg 75.792% voor hun optreden in de JIM Prijs.

Mini-symposium Stichting Limburg Paardensport
Op zaterdag werd er tijdens Jumping Indoor Maastricht een mini-symposium gehouden waarin een afwisselend programma werd geboden over de grote ontwikkelingen die in 2014 hebben plaatsgevonden in de paardensport in Limburg.

Fieke Houwen en Nadine Krause winnaars dressuurochtend
Fieke Houwen uit Venray won op zaterdagochtend de Euregio dressuurwedstrijd klasse Z2, de Marli Hommel Art Prijs met haar 6-jarige ruin Spielbergs Cartier (Spielberg x Jazz). Fieke scoorde 7.625% met haar Kür op Muziek. Vorig jaar eindigde zij als 2e in deze zelfde rubriek met Be Special, één van haar andere paarden.

Wereldkampioen Dubbeldam overtuigd in VDL Groep Prijs
Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam liet vanavond zien hoe je een barrage rijdt en kreeg het publiek op de banken in de hoofdrubriek van vrijdagavond, de VDL Groep Prijs. Met zijn kampioenspaard Zenith SFN (KWPN, v. Rash R) reed hij een gecontroleerde, snelle foutloze ronde in 41.72 seconden.

Teun Vestjens wint Provincie Limburg Prijs
Teun Vestjens uit Sevenum won op vrijdagavond de Z/ZZ Finale, de Provincie Limburg Prijs, met zijn achtjarige merrie Babblou. De Young Rider is geen onbekende in Nederland. Zo reed hijin 2013 als Junior verschillende landenwedstrijden en stond hij twee dagen aan de leiding in het Nederlands Kampioenschap om uiteindelijk door een foutje op de laatste dag net naast de medailles te grijpen.