MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Deze editie van Jumping Indoor Maastricht eindigde met een geweldig spannende finale in de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Onze Zuiderburen waren tijdens deze editie nagenoeg niet te verslaan en zo ook in deze afsluitende Grote Prijs.

De MECC Prijs, een progressief springparcours met joker, werd gewonnen door de winnaar van de Longines Trophy van vorig jaar, Hans-Dieter Dreher uit Duitsland.

Traditioneel is de zondagochtend van Jumping Indoor Maastricht gereserveerd voor de jeugd en zoals elk jaar gaat het dak er dan af. De ochtend begon met een Euregio springwedstrijd voor ponyruiters. In totaal kwamen er 39 ruitertjes uit Nederland, België en Duitsland aan de start en ze zorgenden voor vuurwerk!

De hoofdrubriek van de zaterdagavond vormde de Audi Prijs. Negen combinaties wisten de barrage te bereiken van deze 1.50m rubriek, waaronder maar liefst drie Belgische combinaties. Een Belgische overwinning behoorde dus zeker tot de mogelijkheden.

De zaterdagavond begon met een Jachtparcours waarbij snel- en wendbaarheid de belangrijkste voorwaarden zijn om te kunnen winnen. En aan die voorwaarden voldeed Heechhiem’s Cancun VDM (KWPN, Balou de Rouet Z x Karandasj) van Albert Zoer volledig.

Timothy Hendrix is in prima vorm in het MECC. Deze middag won hij ook de Chapeau Prix met de negenjarige merrie Janou (For Pleasure x Polydor). Gisteren was hij ook de beste in De Limburger Prix.

Met een prachtige score van 80.325% won Diederik van Silfhout op zaterdagmiddag ook de Vian Prix, Grand Prix Kür op Muziek. Arlando N.O.P. was in vorm en liet hele goede oefeningen zien, zoals de passage , piaffe en de pirouettes.

Voor het eerst werd er een dressuurwedstrijd gereden voor Pas de Deux teams. Drie teams bestaande uit twee ruiters waren hiervoor uitgenodigd en het was het Duitse team met Anna-Christina Abbelen (Henny Hennessy) en Britta Rasche-Merkt (Baccarat), die deze speciale Kür op Muziek wonnen.

Op zaterdagochtend waren het de dressuurruiters die het eerst in de ring van Jumping Indoor Maastricht aan de start verschenen. Het dressuurprogramma begon met de Grand Prix Special, die werd gewonnen door de Duitse dressuur crack Isabell Werth en haar mooie Hannoveraanse ruin Don Johnson FRH.

De Belgische springruiters zijn goed op dreef bij Jumping Indoor Maastricht. In drie van de vier springrubrieken ging de winst naar onze Zuiderburen. Zo ook in het hoofdnummer van de vrijdag, de VDL Groep Prix.

Op vrijdagavond werden de Limburgse Paardensport Prijzen 2016 uitgereikt in de piste van Jumping Indoor Maastricht. De ceremonie werd begeleid door het beroemde koor de Mastreechter Staar.

De 22-jarige Pieter Clemens uit Genk wist op vrijdagavond de Limburg Prix, een Top Score wedstrijd met Joker, te winnen met de achtjarige Hannoveraner merrie Silberrose. De combinatie verzamelde 1330 punten in een tijd van 65.35 seconden.