MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg
Deze editie van Jumping Indoor Maastricht eindigde met een geweldig spannende finale in de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Onze Zuiderburen waren tijdens deze editie nagenoeg niet te verslaan en zo ook in deze afsluitende Grote Prijs. Parcoursbouwer Louis Konickx had een eerlijk maar veeleisend parcours neergezet en acht combinaties wisten foutloos te blijven in de eerste ronde: drie Belgen, drie Amerikanen, een Duitser en een Italiaan. Geen enkele Nederlander wist deze editie de barrage te bereiken en het publiek bleef tot de laatste ruiter, Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., hopen op een Nederlandse kans op de overwinning.

Maar de spanning was er niet minder om. De Italiaan Michael Cristofoletti reed een prachtige snelle ronde met Belony (HANN, Balou du Rouet x Raphael), maar het was Nicola Philippaerts die liet zien dat het toch nog sneller kon. Nicola stuurde H&M Zilverstar T in een razend tempo over de hindernissen en stopte de klok op 36.58. Daarmee mocht hij zich winnaar noemen van de Longines Trophy en de hoofdprijs van € 20.000 euro en een prachtige Longines horloge in ontvangst nemen.

Op de derde plaats eindigde Wilton Porter (USA) met Caletto Cabana (HOLST, Cassini I x Capecanaveral). De 22-jarige Amerikaan heeft, samen met zijn broer Lucas, de laatste zeven maanden getraind bij Jeroen Dubbeldam en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Morgen vertrekken zij weer naar Amerika om zich daar voor te bereiden op het winterseizoen in Florida.

Het was wederom een geweldig evenement met sportieve hoogtepunten, show en entertainment. Volgend jaar zal Jumping Indoor Maastricht worden gehouden van 10 t/m 12 november. We hopen iedereen dan weer te mogen verwelkomen!

Volledige uitslag