MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

05.jpg

De Belg Ludo Philippaerts won de eerste rubriek van de allereerste editie van Jumping Indoor Maastricht in 1988.

Het was ook meteen zijn meest speciale herinnering aan JIM. “Het was moeilijk om een startplaats te krijgen en ik stond dan ook op de reservelijst. Frank Kemperman zei dat als er een ruiter zou afvallen dat ik de eerstvolgende zou zijn. Op de ochtend dat de eerste editie zou beginnen, belt Frank mij op ‘er is een ruiter uitgevallen, je kunt nu komen, je moet binnen zijn voordat de veterinaire keuring begint’. Ik heb de paarden ingeladen en ben meteen weggereden.”

Ludo heeft ontelbare successen behaald met zijn legendarische hengst Darco. In april 2015 maakte hij bekend dat hij had besloten te stoppen met de wedstrijdsport en zich meer ging toeleggen op de begeleiding van zijn zoons en zijn bedrijf Stal Philippaerts. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in januari 2021 reed hij weer voor het eerste keer de wedstrijdring in in het Spaanse Oliva. Grote kampioenschappen zijn niet zijn doel. “Ik geniet ervan om weer in naar de wedstrijden te gaan en heb het goed naar mijn zin. Wereldkampioenschappen laat ik aan mijn zoons over, maar als ik ze in de ring tegenkom dan strijd ik voor wat ik waard voor ben.” Er is nu ook weer genoeg tijd over om wedstrijden te rijden. “Het is nu ook goed te combineren met de begeleiding van Olivier, Nicola, Thibault en Anthony. Ze zijn een stukje ouder en kunnen het nu meestal goed af zonder mij.” Zowel Nicola als Olivier hebben de Grand Prix van Maastricht al eens weten te winnen. Nicola in 2016 met H&M Zilverstar T en Olivier een jaar later met H&M Legend of Love.

De 59-jarige ruiter uit Gruitrode heeft verschillende goede paarden tot zijn beschikking, maar zijn grootste troef op dit moment is de 10-jarige BWP hengst Mr Idol S. “Dit paard, wiens vader de bekende Plot Blue is, heeft al goede resultaten geboekt in grote proeven. Als alles loopt zoals het moet lopen zal hij ook in Maastricht van de partij zijn.”

(Foto: hippofoto.be)