MENU

Jumping Indoor Maastricht 2023

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 10 t/m 12 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Jumping Indoor Maastricht kreeg een fantastische winnaar van de Grote Prijs in Maikel van der Vleuten met zijn merrie Elwikke.

“Elwikke is een echte vechter met ongelooflijk veel kwaliteit.” De ruiter uit Someren was veruit de snelste in de barrage, waaraan 14 combinaties deelnamen. Maikel’s vader Eric maakte op de zesde plaats het succes compleet. Van der Vleuten senior was de tweede Nederlander in de einduitslag.

Veertien van de 38 starters plaatsten zich voor de barrage door foutloos te blijven over het parcours dat ontworpen werd door de Quintin Maertens. Nederland werd daarin vertegenwoordigd door zes ruiters. Het enthousiaste publiek ging er goed voor zitten. Het raakte uitzinnig toen Maikel van der Vleuten, als twaalfde combinatie, de leidende tijd van de Duitser Hans-Dieter Dreher verpulverde. Van der Vleuten hield stand en won voor de derde maal in zijn succesvolle loopbaan de Grote Prijs van Maastricht. Dreher werd tweede met de machtig springende Cous Cous 3. In 2015 won de Duitser de Grote Prijs met Colore. De derde plaats was ook voor een voormalige winnaar. De Belg Olivier Philippaerts, die won in 2017 met H&M Legend of Love, werd nu derde met H&M Miro.

De tienjarige Elwikke is een merrie met kracht en vermogen die dankzij haar grote galopsprongen razendsnel is. Op vrijdagavond wonnen ze ook al de hoofdrubriek in het Mecc.
“Het was een geweldige week voor mij”, vertelt de winnaar. “Ik had een paar weken met wat mindere resultaten. Zij geeft mij heel veel vertrouwen om alle risico’s te kunnen nemen in de barrage.”

Dat betaalde zich uit voor Van der Vleuten met 33.000 euro als hoofdprijs. Het was de eerste overwinning voor de Elwikke in een viersterren Grote Prijs.

(Bron: KNHS)