MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg
Shows en entertainment tijdens JIM 2015
Naast de internationale en nationale spring- en dresuurwedstrijden biedt Jumping Indoor Maastricht, dat gehouden wordt van 30 oktober t/m 1 november in het MECC in Maastricht, een gevarieerd en attractief show en entertainment programma.

Limburgse Dressuur Quadrille
Alhoewel de naam van Jumping Indoor Maastricht het niet doet vermoeden, speelt de dressuur een steeds grotere rol in het programma van JIM. Tien Limburgse dressuurruiters op Grand Prix niveau rijden op vrijdagavond een speciaal voor JIM ingestudeerde quadrille met 10 ruiters. Initiatiefneemster is Nel Rensen uit Oirsbeek die zelf de afgelopen jaren al aan JIM heeft deelgenomen in de internationale knock-out dressuurrubriek. Een unieke demonstratie van Limburgs beste dressuurruiters.
Deelnemers zijn: Remy Bastings, Hub Houben, Kyra Klinkers, Ronald Lammerink, Judith Peeters, Leontien Raymakers, Nel Rensen Vivian de la Roy, Roger Schulkens en Sandra Steenman.

Caballos de la Luz
Op zaterdag en zondag verkeert de piste in het MECC in Spaanse sferen. Het showteam van Caballos de la Luz, onder leiding van Simone Lienart, demonsteert tijdens JIM de Doma Classica, de klassieke dressuur, de typische en kleurvolle Feria ruiter met zijn dame achter op het paard en de Doma Vaquera, het werken met het vee door de Garocha ruiter. De Andalusiër is een eeuwenoud paardenras afkomstig uit de streek rond Sevilla in Andalusië, Spanje. Dit Spaanse paard is door zijn barokke uiterlijk een graag geziene gast bij shows en andere hippische evenementen.

Manege Cadier & Keer
Op zaterdagmiddag verzorgt Manege Cadier & Keer een show onder leiding van Helga Doijen. Voor deze editie is een quadrille ingestudeerd compleet met licht- en vuureffecten. Deze manege ligt op loopafstand van het MECC en heeft de afgelopen jaren al regelmatig demonstaties gegeven.

Jimmy kids programma
Traditioneel is de zondagochtend gereserveerd voor de kinderen en hun ouders. Onderdeel van deze ochtend zijn weer de Shetland Mini-steeple en het Bixie Dream Team.
Niemand kan op zijn of haar stoel blijven zitten als op zondagmorgen de overbekende Shetland Mini Steeple Chase weer naar het Mecc komt. De jongste deelnemers van JIM zullen op hun snelle shetti´s weer een aantal ronden racen en voor de winst gaan. Het kan gebeuren dat er een pony zonder ruiter over de finishlijn gaat, maar dat hoort erbij.
De allerjongste ruitertjes van het Bixie Dream Team beginnen vanaf 6 jaar in de zogenoemde bixie klasse. Onder de bezielende leiding van Solange Hermans komt het Limburgse Bixie Dream Team bij JIM laten zien wat ze al kunnen op hun ponies. Tijdens de Jimmy ochtend zullen Jurre (6), Katelijne (8), Madelon (9) en Tygo (10) een echte Limburgse demonstratie geven.

Muziek
Na de alle sport en show kan het publiek nog even lekker met de voetjes van de vloer De vrijdagavond wordt opgeluisterd door SOUL!, een geweldige band die je terugbrengt naar het gouden tijdperk van 'The Sweet Soul Music!'. De soulsound uit de jaren '60- en '70 zit zanger Huub Janssen, die dit op jonge leeftijd al mee kreeg van zijn vader (de bekende jazz-drummer Huub Janssen), in het bloed en dit is te horen! Groove, slick moves en het authentieke geluid van soul legendes als James Brown, Otis Redding, Sam & Dave, Jackie Wilson en Wilson Pickett maken deze show tot een gigantisch feest waarbij stilstaan geen optie is!
Op zaterdagavond gaat het dak eraf met DJ TUUR,& More ... DJ Tuur is gevestigd in Maastricht en draait al jaren door heel Nederland. Hij staat bekend om zijn positieve muziek met veel LIVE-invloeden.Wie zijn live “support” tijdens JIM zal zijn dit jaar is nog een verrassing.....