MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg
Jumping Indoor Maastricht was sportief gezien een groot succes. Grote namen waren afgereisd naar het MECC om met elkaar de strijd aan te gaan in acht internationale en twee euregionale wedstrijden. De Nederlandse ruiters waren zeer succesvol met overwinningen voor Willem Greve, Wout-Jan van der Schans, Gerco Schröder en Bianca Schoenmakers. 

De hoofdprijs van Jumping Indoor Maastricht, de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht, trok een vol huis. Het enthousiaste publiek kreeg een prachtige en spannende wedstrijd te zien waarin zich tot grote vreugde van het publiek twee Limburgse top talenten, Aniek Poels en Lisa Nooren, wisten te plaatsen voor de barrage.

Hij zat er de afgelopen dagen vaak dichtbij, maar op zondag lukte het de Amerikaan Wilton Porter toch om een overwinning te boeken. In de MECC Prijs, een progressief met joker wedstrijd (1.40m) was hij de snelste deelnemer met zijn 11-jarige Westfaalse merrie Cula Lou V (Chacco Blue x Sandro): 44 – 37.72.

Op zondagochtend, tijdens de populaire Jimmy Ochtend, zetten de ponyruitertjes de hal weer op zijn kop in de Euregio wedstrijd. Ruitertjes uit Nederland, België en Duitsland waren naar het MECC gekomen om deel te nemen. In totaal kwamen er 32 combinaties aan de start waarvan er maar liefst 17 de barrage haalden.

Het dak ging eraf in het MECC tijdens de hoofdrubriek van de zaterdag. De tweede kwalificatie voor de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht, de Van Mossel Automotive Prijs, werd gewonnen door de Nederlandse Bianca Schoenmakers met haar negenjarige KWPN ruin Daylight.

De Braziliaanse ruiter Andre Reichmann was de snelste foutloze in de snelheid- en wendbaarheid wedstrijd (1.45m) om de Limburg Prijs. De 21-jarige stopte de klok op 60.54 met de achtjarige KWPN merrie Eastern Uno (Numero Uno x Glennridge). Reichmann heeft zijn basis in de buurt van Brussel en wordt gecoached door de Belg Gregory Wathelet, die dit jaar de Grote Prijs van Aken wist te winnen.

Gerco Schröder zette als zesde starter een zo snelle tijd neer dat geen van de 30 ruiters die na hem in de ring verschenen die tijd konden verbeteren. Grote namen als Ludger Beerbaum, Luciana Diniz, Jur Vrieling, Rolf-Göran Bengtsson en Jeroen Dubbeldam beten in het stof. Gerco reed de negenjarige KWPN merrie Glock’s Debalia (Numero Uno x Lupicor) rond in 55.79 seconden in deze 1.45m rubriek direct op tijd.

Op zaterdagochtend was er, na een pauze van enkele jaren, weer een dressuur matinee georganiseerd en het publiek stelde dat zeker op prijs. Op de goed gevulde tribunes werd er volop genoten van de clinics en demonstraties.

De Duitse ruiter Carsten Lux won op zaterdag de Euregio wedstrijd, de Stal Hendrix Prijs, met de negenjarige merrie Amigo LS (Zang, Asca Z x Almox Prints). De 39-jarige ruiter uit Gangelt was de snelste, 34.37, in de barrage die vijf combinaties telde. Lux, die in het dagelijkse leven hoefsmid is, heeft de merrie zelf gefokt en opgeleid.

De vrijdagavond werd afgesloten met de VDL Groep Prijs, een tabel A, 1.50m, met barrage en kwalificatie voor de Longines Trophy-Grote Prijs van Maastricht.

Wout-Jan van der Schans wist op vrijdagavond de Roelofsen Horse Truck Prijs, een top score met joker wedstrijd (1.40m) te winnen met Eloma’s Blue SFN (Mr. Blue x Tygo). De Nederlands kampioen van 1985 en 1987 wist 1460 punten bij elkaar te sprokkelen met de achtjarige KWPN hengst in een tijd van 64.76 seconden.

De openingswedstrijd van Jumping Indoor Maastricht, De Limburger Prijs, werd een Nederlandse onderonsje.