MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Jumping Indoor Maastricht kreeg een fantastische winnaar van de Grote Prijs in Maikel van der Vleuten met zijn merrie Elwikke.

Emma Bocken was deze editie onverslaanbaar in de Big Tour van het CSI1*. Ook in de derde wedstrijd, de Mecc Prijs, was zij de snelste met haar BWP ruin Incaro LS (Carusso LS la Silla x San Patrignano Cassini).

45 combinaties kwamen aan de start in de 4* 1.45m wedstrijd (direct op tijd) en het was de Nederlander Lars Kersten die uiteindelijk de snelste rit realiseerde.

De Amerikaanse Maggie McAlary werd gisteren nog tweede maar vandaag nam ze het heft in handen en

Op zaterdagavond ging de regerend wereldkampioen Boyd Exell er na een spannende drive-off met de winst vandoor.

Met een machtige barragerit wist de 21-jarige Mel Thijssen de overwinning te behalen in de Van Mossel Prijs op zaterdagavond.

Hij had al aangegeven dat hij een paard mee had genomen voor de proeven waar het om snelheid ging en dat had hij goed gedaan.

De Euregio jeugd kon op zaterdag ervaring opdoen in de internationale entourage van Jumping Indoor Maastricht.

Op zaterdag zag de uitslag van het 1.30m er bijna hetzelfde uit als vrijdag. In deze 1* Big Tour direct op tijd wedstrijd.

In twee magnifieke foutloze omlopen gaf regerend Wereldkampioen Boyd Exell vanavond zijn concurrenten opnieuw het nakijken.

Maikel van der Vleuten wist op vrijdagavond op overtuigende wijze de VDL Prijs te winnen.

De Nederlander Johnny Pals zette de Nederlandse zegereeks voort in het 4* 1.45m parcours direct op tijd.