MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

07.jpg

Het aftellen naar Jumping Indoor Maastricht 2024 kan beginnen. Op vrijdag 10 november betreden de eerste springruiters de ring. Opnieuw hebben veel bekende ruiters het CSI4* in Maastricht in hun drukke agenda staan. Hoewel topruiters elk weekend kunnen kiezen uit prestigieuze concoursen, hebben we opgemerkt dat ze graag (terug)keren naar het sfeervolle Maastricht voor mooie en spannende sport.

Maikel van der Vleuten won al drie keer de Grote Prijs van Maastricht, herhaalt hij zijn prestatie dit jaar? Teamgenoot Harrie Smolders gaat het hem moeilijk maken, net als topamazones Kim Emmen en Sanne Thijssen. Ook Leopold van Asten en Frank Schuttert gaan altijd voor de winst! En wat te denken van Olympisch, wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam? Hij heeft eindelijk weer een aantal paarden waarmee hij op het hoogste niveau successen viert en gaat zijn kunnen zeker laten zien tijdens JIM.

Buurlanden en bijna-Limburgers
De bekende Nederlandse ruiters komen dus in actie tijdens Jumping Indoor Maastricht. Maar op de masterlist staan ook de beste atleten uit onze buurlanden. Pieter Devos, Jos Verlooy en Wilm Vermeir (België) en Christian Ahlman en Philip Weishaupt (Duitsland) geven acte de présence. Landgenoot Marlon Modolo Zanotelli en zijn Zweedse echtgenote Angelica Augustsson hebben dan weer een springstal net over de grens van Limburg, in België.

Jonge talenten en oude rotten 
Talenten Jack Ryan (Ierland) en Edouard Schmitz (Zwitserland), Robert Murphy (Ierland), Matias Larocca (Argentinië) en Thibault Philippaerts (België) zijn de rookies in Maastricht. Zij zijn allen rond de twintig jaar jong, maar vlak ze niet uit, want ze zijn gebrand op goede resultaten en laten zich niet uit het veld slaan door oude rotten in het vak en Olympische medaillewinnaars als Laura Kraut (VS) en Scott Brash (Engeland).

Regionale toppers
Limburgse topruiters zullen hun uiterste best doen om van zich te doen spreken op ‘hun’ concours. Kom gerust Niels Tacken, Lars Kersten, Loewie Joppen en Mathijs van Asten aanmoedigen; ook zij nemen hun beste paarden mee!  

Grote Prijs van Maastricht
Op vrijdagochtend 10 november beginnen de eerste viersterrenrubrieken. Alle dagen zijn gevuld met verschillende spannende springrubrieken, waarin het erom gaat de balken boven te laten en de snelste tijd neer te zetten. Het hoogtepunt is de CSI4* Grote Prijs van Maastricht over 1.55 meter met barrage, die op zondag 12 november om 15.15 uur van start gaat.

Bekijk hier de volledige masterlist.

Het programma van CSI4* Jumping Indoor Maastricht vind je hier.

Wil je erbij zijn om Maikel, Harrie, Sanne en de andere ruiters in actie te zien? Bestel snel je tickets hier.