MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

03.jpg

Op vrijdag 10 november rijden de eerste springruiters de ring binnen op Jumping Indoor Maastricht. Eén van de toppers die op de deelnemerslijst van het viersterren concours staat, is Sanne Thijssen. De amazone komt graag in Maastricht, en op hun beurt zien de toeschouwers fanatieke amazone uit Sevenum graag rijden. Liefde van twee kanten dus!

Sanne heeft het JIM steevast op haar volle wedstrijdplanning staan. “Ik kom al jaren in het MECC”, vertelt ze. “Vraag me niet precies wanneer de eerste keer was, maar ik weet nog dat ik toen met een A-pony’tje reed. Dat was Sem, die al aardig op leeftijd was toen hij bij ons kwam. Ik zal met hem in het L meegedaan hebben. Hij was blind aan één oog, maar dat vormde totaal geen belemmering om hard over de hindernissen te gaan.”

Paardenfamilie
De jonge amazone – donderdag a.s. wordt ze 25 jaar – komt uit een echte paardenfamilie, met Leon als vader en jongere broer Mans en zusje Mel, al heel wat internationale successen gevierd, eerst bij de pony’s en later bij de paarden. In 2016 werd ze uitgeroepen tot KNHS-Rabo Talent van het Jaar en in datzelfde jaar won ze de zware Derby van Eindhoven met Ulena. Toen was ze pas 17 jaar! Haar long time partner is de hengst Con Quidam RB, met wie ze vele vijfster Grote Prijzen won en deel uitmaakte van het zilveren EK-team in Herning vorig jaar. Vandaag werd bekend dat ze nog steeds één van de beste U25 amazones ter wereld is.

Tippy Z
De 17-jarige topper Con Quidam blijft thuis dit weekend. Sanne neemt een aantal jongere en minder ervaren paarden mee. Tippy Z is een 11-jarige merrie die al wel veel parcoursen in de benen heeft en die een viersterren parcours aankan. Leuk detail: de vader van de merrie, Tyson, was het succespaard van Leon. Met deze hengst vormde hij van 2010 tot en met 2014 een vaste waarde voor het Nederlandse team in Nations Cup-wedstrijden.

Cum Laude en Babalou
De jonge ruin Cum Laude staat sinds begin dit jaar bij Sanne op stal. Ook deze Oldenburger heeft veel potentie, en mag nu laten zien wat hij op viersterren niveau in huis heeft. Ook de Fransgefokte ruin met de lange naam QH Babalou Santo Antonio is negen jaar. Voor de hogere sport is dat betrekkelijk jong, maar ook in dit paard heeft Sanne veel vertrouwen. “Dit paard is deels van mijzelf”, aldus Sanne. “Hij heeft heel veel vermogen, maar hij moet nog veel leren.”

Winnen?
Het Limburgse talent kijkt ernaar uit om weer deel te nemen in het MECC. “Het JIM is altijd speciaal. Rijden voor eigen publiek en toegejuicht worden door de volle tribunes, dat is fantastisch. Geen enkel concours kan qua sfeer tippen aan het JIM. Als deelnemer is het mooi, maar ik kan me voorstellen dat je er als toeschouwer ook volop van geniet. Van de sport, het promodorp, lekker eten en gezellig elkaar ontmoeten … Sowieso is Limburg natuurlijk het centrum van de paardensport in ons land. Een concours als het JIM past hier perfect.”

Grote Prijs van Maastricht
Alle dagen zijn gevuld met verschillende spannende springrubrieken. Het hoogtepunt is de CSI4* Grote Prijs van Maastricht over 1.55 meter met barrage, die op zondag 12 november om 15.15 uur van start gaat. Het winnen van die Grote Prijs staat zeker op het verlanglijstje van de amazone. “Ik denk niet dat het realistisch is om ervan uit te gaan dat dat dit jaar gebeurt”, blikt ze vooruit. “Maar de mensen die mij kennen weten dat ik sowieso mijn best ga doen!”

Bekijk hier de volledige masterlist.

Het programma van CSI4* Jumping Indoor Maastricht vind je hier.

Wil je erbij zijn om Sanne en de andere ruiters en paarden in actie te zien? Bestel snel je tickets hier.

Foto: Digishots