MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Dertig combinaties rijden de piste binnen op Jumping Indoor Maastricht in de JIM Havens Pony Cup op zaterdagmiddag. De deelnemers, die zich via selectierondes gekwalificeerd hebben, komen uit de regio; vijf uit Duitsland, vijf uit België en twintig uit Limburg. Tyara Verheijen is één van de amazones die een kans maakt op de overwinning.

Met de zwarte New Forestpony Kantje’s Cobra was Tyara vorig jaar ook al van de partij in het MECC. “Toen ging het niet zo goed”, blikt ze terug. “Maar het is wel fijn dat ik nu in elk geval weet wat ik kan verwachten, omdat ik hier al eens gereden heb. Het is ook zo anders om hier te rijden dan op een ‘gewoon’ concours! Nog nooit had ik ergens gereden waar zoveel publiek is, en waar het parcours zo mooi aangekleed is. Dat is supergaaf, maar tegelijkertijd ook best imponeren.”

In vorm
De 13-jarige amazone uit Beegden gaat dus deze keer in de herkansing. Met Cobra is ze in elk geval in vorm, want de afgelopen veertien wedstrijden bleef ze foutloos, op één keer na, toen haar pony haar een beetje verraste. En op de afgelopen Hippiade werd de combinatie kampioen in de klasse L, cat. D/E. Tyara: “Ik hoop dat we in Maastricht ook zo goed rijden!”

Kantje’s Cobra
Tyara heeft naast Kantje’s Cobra nog drie D-pony’s en een paard waarmee ze op wedstrijden uitkomt. “Maar ik denk dat Cobra wel mijn lievelingspony is”, vertelt ze. “Hij is een geweldige springpony en hij houdt van aandacht. Op stal is hij heel lief; hij kan ook kusjes geven. Het is net een grote knuffelbeer.”

 

Genieten
Zenuwachtig is de amazone niet. “Ik ga er wel van genieten!”, is ze vastbesloten. “Allereerst richt ik me op foutloos blijven en als dat lukt, hoop ik dat we een snelle barrage kunnen neerzetten. Ik heb er in elk geval superveel zin in, want in Maastricht rijden, dat is best speciaal. We springen immers in dezelfde ring waar ook de grote ruiters allemaal rijden!”

Idolen
Haar grote idolen zijn Maikel van der Vleuten en Sanne Thijssen. “Ik vind het leuk om hen te zien rijden; zo goed wil ik ook worden! Waarschijnlijk gaan we hen zaterdagavond wel aanmoedigen. Ik hoop dat één van hen wint.” En lachend besluit ze: “Maar nog mooier is het als ik zelf in de prijzen val!”

Bekijk hier de startlijst van de JIM Havens Cup 2023.