MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Morgen gaat Jumping Indoor Maastricht van start, hét evenement in Limburg waar elke paardensportliefhebber naar uitkijkt. Ruiters en paarden uit de wereldtop verschijnen aan de start in de sfeervolle MECC. Ook de beste regionale combinaties zetten hun beste beentje voor. Jop Keunen heeft twee ijzers in het vuur in de 1*-rubrieken.

De 17-jarige ruiter uit Linne mag meteen op vrijdag aan de bak. Hij start de 9-jarige Ich bin Loma en de twee jaar jongere Lewis PK, een paard dat door zijn opa gefokt is. Hij rijdt deze bruine ruin nu zo’n twee jaar. “Ondanks dat Lewis PK nog jong is, heeft hij al mooie resultaten neergezet. Hij loopt bijna altijd 0 of 4. Zo werd hij derde op het NK in Deurne in een 1.35m-rubriek; dat belooft dus veel voor de toekomst”, aldus Job. Met Ich bin ein Loma (kortweg ‘Loma’) vormt hij nog maar kort een combinatie; Maastricht wordt hun eerste internationale wedstrijd.

Indrukwekkend
Jop noemt het een geweldige ervaring om op het JIM te rijden, zo’n grote wedstrijd in zijn eigen provincie. “Het is voor mij niet de eerste keer. Ik deed al eens mee bij de pony’s, in 2017, en vorig jaar. Ik weet nog dat ik het vooral toen bij de pony’s heel indrukwekkend vond, met al die mensen op de tribune en die grote arena. Op zo’n mooie wedstrijd rijden, waarin het publiek zo met je meeleeft, dat maak je niet vaak mee.”

Dressuur
Met een vader die springpaarden traint en uitbrengt is Jop opgegroeid tussen de paarden. “Ik spring maar eens in de week. Verder werk ik vooral aan het soepeler en sterker maken van de paarden. Ik heb elke week les van dressuuramazone Pieteke de Reus, omdat ik het belangrijk vind om netjes op mijn paard te zitten en te werken aan de controle. Dressuur is tenslotte altijd de basis, ook als je een springparcours rijdt.”

Ereronde
De ruiter is zeker van plan om in Maastricht ook naar de ‘grote’ namen te kijken. “Ik heb niet echt een  favoriet, maar vind dat je van iedereen wat kunt leren. Ooit hoop ik tegen hen te kunnen rijden. Voor nu concentreer ik me gewoon op mijn eigen paarden en mijn eigen wedstrijden. Een ereronde rijden, of nog beter, aanvoeren, daar ga ik voor dit weekend!”

Startlijsten en uitslagen JIM kun je hier vinden. Tickets bestellen? Dat kan hier

Foto: Digishots