MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

De Duitse combinatie Tony Stormanns en Be Sky Hawk zette zojuist de tweede 1* 1.30m kwalificatie voor de MECC Grand Prix op hun naam. Het internationaal podium werd compleet gemaakt door de Australische amazone Evie Buller en haar merrie Elenoor en de Nederlandse ruiter Eric Jr. van der Vleuten op Flint de Maeza. 

Tony Stormanns stuurde op vrijdag de merrie Servus Z naar een nulronde in de openingsrubriek. De tweede kwalificatie, een proef direct op tijd, viel te beurt aan de zevenjarige ruin Be Sky Hawk en die keuze pakte goed uit voor de zoon van Grand Prix amazone en coach Helena Stormanns. “Normaal gesproken concentreer ik me altijd op een mooie en foutloze rit met Be Sky Hawk, maar mijn moeder gaf me vandaag tips om toch wat sneller te zijn”, lacht de vijftienjarige ruiter die dit jaar zijn debuut maakt op Jumping Indoor Maastricht. “Het is de eerste keer dat ik hier meerijd, hopelijk kan ik morgen in de 1.35m Grand Prix ook een mooie ronde rijden. Welk paard ik dan ga inzetten, heb ik nog niet besloten, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten!”

De MECC Grand Prix 2023 over 1.35m hoogte gaat zondagmiddag om 13.00 uur van start. Bekijk hier het programma en alle uitslagen.