MENU

Jumping Indoor Maastricht 2024

Jumping Indoor Maastricht wordt dit jaar gehouden van 8 t/m 10 november. JIM biedt topsport met o.a. de FEI Driving World Cup en de Grote Prijs van Maastricht gecombineerd met Limburgse gastvrijheid. Een evenement voor de hele familie!

 

06.jpg

Zaterdag 11 november zijn de jaarlijkse Limburg Paardensport Awards uitgereikt aan het beste talent en de beste topsporter van de provincie Limburg.

Ook werd de oeuvre - award toegekend aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Limburgse paardensport.
Dat gebeurde tijdens de Limburg Paardensport MeetUp tijdens Jumping Indoor Maastricht.

Talent
Het talent van het jaar werd Western-rijder
Kevin Holthuijsen. Hij had al een enorm gevulde prijzenkast en was afgelopen jaar weer bijzonder succesvol. Met meerdere NK titels en internationale prijzen op zak, zoals een vierde plek in de trail tijdens de Youth World Games in Texas en hij werd winnaar van de Fairness Award. Hij is inmiddels ook officieel Western- instructeur. Gedeputeerde Marc van Caldenberg overhandigde de prijs.

Topsporter
De Topsport Award ging naar menner Rodinde Rutjens, natuurlijk door vader Riny met de paplepel ingegoten.
Op het WK ponymennen in Oirschot won ze met Nederland de landenwedstrijd, en pakte ze ook individueel de titel bij de tweespannen.
Tweevoudig wereldkampioen Rodinde Rutjens kreeg de prijs overhandigd door Paulien Chardon.

Oeuvre
De Oeuvre Award ging naar Lei Linders, die al ruim 15 jaar actief is als KNHS Regioconsulent en aan de basis staat van het routenetwerk van ruiter- en menroutes in Limburg. Dat zijn ruim 1600 kilometers aan netwerk door de hele provincie, en zelfs met verbindingen over de grens. Uniek voor Nederland.
En dat mede door zijn doorzettingsvermogen richting verenigingen en gemeenten. Lei Linders ontving de Award uit handen van Giel Polman van Limburg Marketing.